«YouTube», «Google» un «Twitter» saviem lietotājiem sarūpē Smieklu dienas pārsteigumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

«YouTube» pārtrauc darbību uz desmit gadiem, «Google» piedāvā lietotājiem jaunu pakalpojumu - lejuplādēt vai pārsūtīt draugam visdažādākās pasaulē sastopamās smaržas, savukārt «Twitter» turpmāk iekasēs maksu par patskaņu lietošanu.

Nav nejaušība, ka visi šie jauninājumi tīmeklī tiek piedāvāti tieši 1.aprīlī, kas izsenis pazīstams kā Smieklu diena.

Pasaules lielākā videofailu koplietošanas vietne «YouTube» paziņojusi, ka aptur savu darbību, bet patlaban gatavojas izvērtēt visus šimbrīžam iesūtīto failus un noteikt vislabāko, kas 2023.gadā parādīšoties kā pirmais, kad vietne atkal atgriezīšoties tīmeklī. Visas līdzšinējās «YouTube» darbības pamatmērķis faktiski esot bijis vienīgi šis konkurss, kurā uzvarētāju noteiks kompetentu ekspertu žūrija un vienlīdz lielas izredzes esot visiem failiem pilnīgi neatkarīgi no tā, cik reižu tie līdz šim skatīti.

«Esam tik tuvu nobeigumam. No pusnakts neko vairs nepieņemsim. Pēc astoņiem pārsteigumu pilniem gadiem pienācis laiks beidzot izvētīt visu, kas mūsu vietnē ielādēts, un noskaidrot uzvarētāju,» videouzrunā paziņojis «direktors konkurences jautājumos» Tims Listons. Uzvarētāju gaidot arī MP3 atskaņotājs un 500 dolāru naudas balva turpmākajiem projektiem.

«Jaunums! Jauna smarža? Noskaidrojiet to ar Google degunu» - apmeklētājus pirmdien aicina interneta pakalpojumu sniedzējs «Google», piedāvājot «jaunu pieredzi maņu orgāniem».

«Izbaudiet to, ko iepriekš varēja tikai aprakstīt ar vārdiem. Smaržu piemērus papildina ekspertu atlasīti attēli un apraksti,» Smieklu dienā sola meklētājs, aicinot izvēlēties «no 15 miljoniem aromabaitu», bet, lai izvairītos no nepatīkamām smaržām, ieslēgt drošās meklēšanas funkciju. Turpat lasāms, ka lietotāji jau izmēģinājuši gan slapja suņa, gan margrietiņu, greipfrūtu vai zirgābolu smaržu.

Tikmēr mikroblogošanas vietne «Twitter» ziņo, ka sniegs lietotājiem jaunas iespējas sazināties taupīgāk, proti, neizmantojot patskaņus.

«Zmģns jn Tvt? Vrk lk - vrk tvt!», aicina tviteris. Pilnā tekstā tas skanētu šādi «Izmēģināsi jaunu tvītu? Vairāk laika - vairāk tvītu!».

Jaunais pakalpojums gan nebūšot obligāts, bet tiem, kuri no patskaņiem tomēr nevēlēšoties atteikties, turpmāk mēnesī būs par to jāmaksā pieci dolāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu