Spānija publisko interneta pirātisma apkarošanas likuma versiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Spānijas valdība piektdien iepazīstināja ar likumprojektu, kura mērķis ir vērsties pret interneta pirātismu un kas paredz tiesnešiem piešķirt pilnvaras slēgt tās interneta vietnes, kuras piedāvā nelikumīgi lejuplādēt mūziku, filmas un citus ar autortiesībām aizsargātus materiālus.

Likumprojekts paredz šādu lietu izskatīšanu paātrinātā procesā, un tiesnesim lēmums būs jāpieņem četru stundu laikā pēc pušu viedokļu uzklausīšanas, preses konferences laikā pavēstīja tieslietu ministrs Fransisko Kamanjo.

Likumprojekta sākotnējā versija, kas tika publiskota pagājušā gada novembrī, paredzēja, ka interneta vietnes bez tiesneša lēmuma varēs bloķēt jaunizveidota uzraudzības iestāde.Tas izsauca blogotāju un citu interneta lietotāju sašuta vētru, viņiem norādot, ka valdība jauno likumu varēs izmantot cenzūras ieviešanai.Manifestu, kas vērsās pret valdības ieceri, parakstīja desmitiem tūkstošiem spāņu, kuri ir vieni no aktīvākajiem nelegālās lejuplādes izmantotājiem pasaulē.Pagājušajā mēnesī premjerministrs Hosē Luiss Rodrigess Sapatero paziņoja, ka sociālistu vadītā valdība izstrādās jaunu likumprojekta versiju.«Ja likumprojektu nepieciešams precizēt, tas tiks darīts. Taču valdība uzskata, ka valstij, kas vēlas intelektuālo īpašumu, tas ir jāaizsargā,» sacīja Sapatero.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu