«Google» ievieš papildu drošības pasākumus «Gmail» e-pastiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pēc hakeru uzbrukumiem e-pasta sistēmai «Gmail» globālā informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumu kompānija «Google» sākusi kriptēt (kodēt informāciju) visu darbību ar «Gmail» kontiem, raksta IT nozares portāls «TheRegister.co.uk».

«TheRegister.co.uk» Sanfrancisko korespondents Dans Gudins raksta, ka tikai pāris stundas pēc paziņojuma par uzbrukumiem «Gmail» «Google» sācis ieviest automātisku kriptēšanu visai darbībai ar e-pasta kontu. Agrāk lietotāji varēja izvēlēties - kriptēt savu pastu vai nē. Zināmos apstākļos kriptēšana (kas izmanto «secure sockets layer/SSL» tehnoloģiju) var palēnināt e-pasta piegādes ātrumu.

«Google» šinīs dienās paziņoja, ka hakeri - visticamāk, no Ķīnas - centušies uzlauzt vairāku Ķīnas opozicionāru «Gmail» kontus. Esot izmantotas «ļoti rafinētas» metodes, teikts «Google» paziņojumos.

Interneta meklēšanas un citu pakalpojumu sniedzējs arī paziņoja, ka izslēgs interneta meklēšanas un «sērfošanas» cenzūras rīkus, kurus bija uzstādījis pēc Ķīnas varas iestāžu pieprasījuma. «Google» arī apsverot iespēju vispār pamest Ķīnas tirgu un slēgt savu pārstāvniecību Ķīnā, ziņo vairāki interneta portāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu