Krievijas prezidents redzēts lietojam «Apple» planšetdatoru «iPad»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs redzēts lietojam «Apple» planšetdatoru kādā Krievijas valdības komisijas sēdē, raksta blogs «The Unofficial Apple Weblog» (TUAW- Neoficiālais blogs par «Apple»).

Bloga ierakstā norādīts, ka Medvedevs ir otrs valstsvīrs, kas pamanīts lietojam «iPad», lai gan ierīci pagaidām pārdod tikai ASV. Agrāk ziņots, ka Norvēģijas ministru prezidents Jens Stoltenbergs redzēts kārtojam valsts lietas ar «iPad» kādā Ņujorkas lidostā, kur viņš bija spiests uzturēties sakarā ar Īslandes vulkāna izvirduma radītiem gaisa satiksmes traucējumiem.

TUAW raksta, ka Medvedevs ar laiku pārliecinājies, ka «iPad» varot lietot grāmatu lasīšanai, lai gan sākotnēji par to bijis skeptisks. Tagad Krievijas prezidents gan esot lejuplādējis kādu krievu klasikas romānu, lai to varētu lasīt viņa dēls.

«iPad» pagaidām netiek pārdots ārpus ASV, taču tūristi un ceļotāji paguvuši planšetdatorus samērā lielā skaitā izvest uz ārzemēm. Pēc TUAW rīcībā esošās informācijas, Medvedevs «iPad» aizņēmies no kāda sava padomnieka.

Prezidenta biroja pārstāvis savukārt izteicies, ka prezidentam un viņa štābam neesot nodomi iepirkt tieši «Apple» produktu eventulām oficiālām vajadzībām. Ja nolems, ka prezidents un viņa padomnieki darbam lietos planšetdatorus, tad pirms iepirkuma tikšot rūpīgi izpētīts tirgus piedāvājums un cenas.

ASV kopš tirdzniecības sākšanas 3.aprīlī pārdoti vairāk nekā 500 000 «iPad», un medijos raksta, ka pieprasījums vietām un brīžiem pārsniedzot iespējas apmierināt visus pircējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu