«Windows 7» Latvijā pārdots vairāk nekā Polijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Pagājušā gada nogalē, rēķinot pēc mazumtirdzniecībā pārdoto «Windows 7» skaita, Latvija (iedzīvotāju skaits - 2,25 miljoni) apsteigusi Poliju (iedzīvotāju skaits - 38 miljoni), intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» stāsta «Microsoft Latvia» vadītāja Daiga Trumpe.

Tas ir 2,5 mēnešu pārdošanas rezultāts, norāda Trumpe.

«Windows 7» operētājsistēmu kompānija «Microsoft» pasaulē sāka pārdot pagājušā gada oktobrī.

Sekmīgie «Windows 7» pārdošanas rādītāji, noturība biznesa programmatūras tirgū un kopējā ekonomikas stabilizēšanās ļauj «Microsoft Latvia» cerēt, ka šo finanšu gadu izdosies noslēgt bez zaudējumiem, iekļaujoties pagājušajā gadā apstiprinātajā budžetā.

«Vēl pirms pāris mēnešiem mēs jau bijām gatavi pabeigt mūsu fiskālo gadu, kas noslēdzas 30.jūnijā, kādu procentu zem plānotā, bet tagad, pateicoties veiksmīgajām gada beigām, kā arī ekonomikas stabilizācijai, būs labāk,» stāsta Trumpe.

Bez «Windows 7» pārdošanas kompānijai veiksmīgs bijis arī kompānijas biznesa risinājumu («Microsoft Business Solutions» (MBS)) virziens. MBS ietvaros tiek piedāvātas uzņēmuma resursu pārvaldības «Enterprise resource planning» (ERP) sistēmas «Microsoft AX» un «Microsoft NAV».

«Te ir gadu gaitā izveidojusies stabila partneru bāze, kuru krīze ietekmē mazāk nekā tos, kas darbojas «Microsoft» programmatūras licenču vai klasisko risinājumu tirgū,» akcentē Trumpe.

«Microsoft» MBS partneri noslēdza gadu labāk, nekā bija plānots. Ja kopējais kritums informācijas tehnoloģiju industrijā, pēc dažādām aplēsēm, esot svārstījies no 30% līdz 50%, tad «Microsoft Latvia» MBS partneriem rezultāti bija vismaz uz pusi labāki. Līdz ar to arī atgūšanās pēc krīzes šiem uzņēmumiem būs vieglāka.

1999.gadā ASV informācijas tehnoloģiju korporācija «Microsoft» sāka veidot savu pārstāvniecību Baltijas valstīs un dibināja uzņēmumu SIA «Microsoft Latvia».

SIA «Microsoft Latvia» nodrošina partneru atbalstu, servisu un risinājumu izstrādi, kā arī «Microsoft» mārketinga kampaņas. «Microsoft Latvia» tagad strādā 50 darbinieku.

«Microsoft Latvia» apgrozījums 2007.gadā bijis 4 772 628 lati, salīdzinot ar 4 537 039 latiem 2006.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu