Atbalstītāji ziedo naudu par failu apmaiņu notiesātam studentam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simtiem atbalstītāju ziedojuši naudu par failu apmaiņu pagājušajā nedēļā notiesātajam amerikāņu studentam Džoelam Tenenbaumam.

Kā jau ziņots, Bostonas universitātes studentam Tenenbaumam par 30 dziesmu lejupielādēšanu un piedāvāšanu lejupielādēšanai citiem piektdien tika piespriests 675 000 ASV dolāru (337 500 latu) naudas sods.

Tenenbaums tiesā atzina, ka viņš caur failu apmaiņas vietnēm «Napster» un «Kazaa» lejupielādējis dziesmas un piedāvājis tās ielādēšanai citiem.

Prasību pret Tenenbaumu tiesā ierosināja četras ierakstu studijas.

Tiesa piesprieda Tenenbaumam soda naudu 22 500 ASV dolāru (11 250 latu) apmērā par katru lejupielādēto dziesmu.

Viņa advokāts paziņoja, ka spriedums nav godīgs un ka viņš to pārsūdzēs.

Kopš sprieduma pasludināšanas simtiem failu apmaiņas atbalstītāju ziedojuši Tenenbaumam naudu soda nomaksai. Nedēļas nogalē viņam pārskaitīti jau aptuveni 2000 ASV dolāru.

Tomēr Tenenbaums savā blogā pavēstīja, ka saziedoto naudu neizmantos soda nomaksai, bet lai samaksātu savu advokātu darbu. Gandrīz visi viņa advokātu komandas locekļi strādāja brīvprātīgi bez maksas.

Tenenbaums arī atzīst, ka, ja apelācija pret piespriesto sodu būs neveiksmīga, viņam nāksies pasludināt bankrotu.

Šī ir otrā failu apmaiņas lieta, kas nonākusi līdz tiesai ASV. Pirmajā gadījumā kādai sievietei no Mineapolisas piespriesta 1,92 miljonu ASV dolāru (960 000 latu) soda nauda par 24 dziesmu piedāvāšanu lejupielādēšanai.

Ierakstu industrija pēdējā laikā mainījusi savu taktiku failu apmaiņas programmu lietotāju vajāšanā, dodot priekšroku ātram mierizlīgumam par daudz mazākām summām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu