Rosina ierobežot mp3 atskaņotāju un mobilo telefonu skaļumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saskaņā ar jaunu Eiropas Savienības (ES) direktīvu mp3 mūzikas atskaņotāju un mobilo telefonu ražotājiem būs jāierobežo savu ierīču tehniski iespējamais skaļums, kas apdraud pusaudžu dzirdi.

ES patērētāju komisāres Meglenas Kunevas ierosināto noteikumu mērķis ir pasargāt pusaudžus no mūzikas klausīšanās veselībai bīstamā skaļumā. Pēc viņas teiktā, daži mūzikas atskaņotāji atstāj uz bungādiņām tādu pašu iespaidu kā lidmašīnas pacelšanās skaņa, tāpēc divu gadu laikā ražotājiem ir jārod risinājums problēmai, kas apdraud desmit miljonus eiropiešu.

Sākotnēji jauno ierīču skaļuma līmenis būs jāuzstāda uz 80 decibeliem kā noklusētais iestatījums.

«Var paiet vairāki gadi, līdz dzirdes defekts liek par sevi manīt, un tad jau ir par vēlu,» savā paziņojumā sacīja Kuneva. «Šie standarti ieviesīs nelielas tehniskas izmaiņas, kas nodrošinās, lai ierasta, normāla atskaņotāju izmantošana būtu droša. Ja patērētāji vēlēsies, viņi varēs atcelt noklusētos iestatījumus, taču viņi tiks brīdināti par risku, ko viņi uzņemsies.«

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu