Zinātnieki: nauda nes laimi tikai tad, ja esi bagātāks par draugiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kā secinājuši britu zinātnieki no Vorikas un Kardifas universitātēm, cilvēki ir laimīgi un apmierināti ar savu dzīvi tikai tad, ja viņi jūtas bagātāki par saviem draugiem, kolēģiem un kaimiņiem, vēsta ziņu aģentūra «Press Association».

Kā vēsta žurnālā «Psychological Science» publicētais pētījums, zinātnieki pētīja informāciju par cilvēku ienākumu līmeni un viņu apmierinātību ar dzīvi septiņu gadu garumā. Pētījumu veica Sociālo un ekonomisko pētījumu institūts.

Salīdzinot cilvēku subjektīvo laimes sajūtu ar citiem tāda paša vecuma, dzimuma un izglītības līmeņa cilvēkiem, kas dzīvo tajā pašā ģeogrāfiskajā apvidū, zinātnieki nonāca pie secināja, ka nauda padara cilvēkus laimīgākus tikai tad, jā tā uzlabo viņu sociālo stāvokli.

«Izskatās, ka gada laikā nopelnīts miljons mārciņu nespēj darīt laimīgu, ja tu zini, ka visi tavi draugi pelna divus miljonus gadā,» norādīja pētījuma vadītājs Kriss Boiss no Vorikas Universitātes. Pēc viņa teiktā, tieši cilvēka ieņēmumu relatīvā pozīcija visprecīzāk atspoguļo viņa vispārējo apmierinātību ar dzīvi, kamēr reālais ieņēmumu līmenis, salīdzinot ar vidējo ienākumu līmeni, neatstāj nozīmīgu iespaidu uz cilvēka laimi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu