«Twitter» lietotāju skaits sasniedzis 145 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Īso vēstījumu sociālā tīkla «Twitter» lietotāju skaits sasniedzis 145 miljonus, savā blogā ziņo «Twitter» izpilddirektors Evans Viljamss.

Vienlaikus to sīkprogrammu skaits, kas izmanto «Twitter» dažādos veidos (gan kā vēstījumu sūtīšana un lasīšana, gan «Twitter» izmantojot kā vārteju uz spēlēm un citiem pakalpojumiem), ir sasniedzis 300 000, ieskaitot vienas programmas dažādas versijas.

Viljamss uzskata, ka šāds ar «Twitter» saistītu sīkprogrammu skaits liecina par to, ka sociālais tīkls ap sevi ir radījis «ilgtspējīgu ekosistēmu», kuru lietotāji var izmantot dažādām vajadzībām.

Tomēr «Twitter» vadītājs blogā publicējis datus, ka 78% lietotāju savu līdz 140 zīmju garo vēstījumu rakstīšanai izmanto mājas lapu «Twitter.com», bet 14% mobilo interneta vietni «m.twitter.com». Starp lietotājiem 8% izmanto īsziņas, lai rakstītu vēstījumus, vēl 8% izmanto aplikāciju «Twitter for iPhone».

Tam seko «Twitter for Blackberry» lietotāju skaits - 7%. Tikai 3% lieto uz datoriem lejuplādējamo «Tweetdeck», kas ļauj pārskatīt «Twitter» vēstījumu plūsmu dažādos skatījumos dažādās slejās uz monitora.

Pateicoties tam, ka radītas aplikācijas «Twitter» lietošanai mobilajos telefonos, sociālā medija lietotāju skaits caur mobilām ierīcēm kāpis par 62% kops šī gada aprīļa. «Twitter» nopirka aplikāciju «Tweetie» un to attīstīja kā «Twitter for iPhone», bet sīkprogrammu «Blackberry» telefoniem izstrādāja «Blackberry» ražotājs «Research in Motion» (RIM).

Viljams arī ziņo, ka 46% no aktīviem «Twitter» lietotājiem «regulāri» izmanto mobilos telefonus savu «Twitter» vēstījumu sūtīšanai un lasīšanai.

Informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «TechCrunch», rakstot par Viljamsa sniegto informāciju, savā virsrakstā izceļ 145 miljonu lietotāju skaitli, bet izsaka zināmu izbrīnu, ka aplikācija «Twitter for Android», kas domāta telefoniem ar «Android» operāciju sistēmu, nav nonākusi «Twitter» dibinātāja Top 10 atskaitē. Ar «Android» aprīkotie telefoni ir starp straujāk pārdotajiem ASV un citur. Operāciju sistēmu attīstīja interneta meklēšanas un citu pakalpojumu kompānija «Google».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu