«Youtube» apsver iespēju piedāvāt filmas par maksu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Interneta gigantam «Google Inc.» piederošā videofailu koplietošanas vietne «Youtube», iespējams, piedāvās interneta lietotājiem skatīties jaunākās filmas par maksu, vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Kā laikrakstam atklāja personas, kas informētas par kompānijas plāniem, pašlaik «Youtube» pārrunā filmu nomas iespēju ar lielākajām kinostudijām, tostarp «Lions Gate Entertainment Corp», «Sony Corp.» un «Warner Bros.». Ja vienošanās tiks panākta, interneta lietotāji varēs straumēt filmas par maksu. «Dažos gadījumos filmas varētu parādīties (vietnē) tajā pašā dienā, kad tās iznāks DVD formātā,» vēsta laikraksts. Visticamāk, vienas filmas noma varētu maksāt aptuveni 3,99 ASV dolārus (1,90 lati), līdzīgi «Apple» piedāvātajām filmām.

Populārā failu koplietošanas vietne, kurā lielāko daļu videofailu augšupielādē paši interneta lietotāji, jau noslēgusi līgumus ar vairākām studijām par videoklipu un pilna garuma filmu izvietošanu vietnē, tomēr pagaidām par to skatīšanos no lietotājiem netiek prasīta samaksa.

«Google» par 1,76 miljardiem ASV dolāru (936 miljoni latu) nopirka failu apmaiņas vietni «Youtube» 2006. gadā, taču līdz šim brīdim tā nav sevi atpelnījusi, neraugoties uz milzīgo popularitāti visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu