30% Latvijas iedzīvotāju ļoti interesē jaunumi zinātnē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Gandrīz trešā daļa jeb 30% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka viņi ir ļoti ieinteresēti jaunākajos zinātniskajos atklājumos un tehnoloģiju attīstībā, liecina jaunākā Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra «Eurobarometer» aptauja.

Vienlaikus tikai 9% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka par jaunumiem zinātnē viņi ir labi informēti.Puse jeb 51% mūsu valsts iedzīvotāju uzskata, ka viņu ieinteresētība šajos jautājumos ir vidēja, bet 19% respondentu atzīst, ka zinātnes jaunumi viņus neinteresē.Situācija Latvijā atbilst vidējiem rādītājiem ES. Visbiežāk jeb 55% gadījumu interesi par zinātnes jaunumiem izrāda Kipras iedzīvotāji, bet visretāk jeb 11% gadījumu - bulgāri.Savukārt par labi informētiem zinātnes jautājumos sevi visbiežāk jeb 24% gadījumu uzskata Luksemburgas, bet visretāk jeb 3% gadījumu - Portugāles iedzīvotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu