Ķīnā interneta lietotāju ir vairāk nekā ASV iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta lietotāju skaits Ķīnā tagad pārsniedz visu ASV iedzīvotāju skaitu un jūnija beigās bija 338 miljoni, svētdien ziņo valsts mediji.

2009.gada pirmajos sešos mēnešos interneta lietotāju skaits Ķīnā, kas ir lielākais pasaulē, palielinājās par 40 miljoniem cilvēku, vēsta oficiālā ziņu aģentūra «Siņhua», citējot Ķīnas Interneta tīkla informācijas centra ziņojumu.

Platjoslas interneta pieslēgumu skaits pirmajā pusgadā palielinājās par 10 miljoniem un sasniedza 93,5 miljonus, teikts aģentūras ziņā.

Jūnija sākumā platjoslas pieslēgums bija pieejams aptuveni 95% pilsētu, un 92,5% ciemu bija telefona līnijas, kuras var izmantot piekļuvei internetam, norāda «Siņhua».

Sagaidāms, ka piekļuve internetam lauku apvidos uzlabosies, jo trīs valsts komunikāciju operatorfirmas - «China Telecom», «China Mobile» un «China Unicom» - nākamgad gatavojas ieguldīt nacionālajā 3G tīklā 280 miljardus juaņu (40 miljoni dolāru - 19,72 miljardi latu), pagājušajā nedēļā paziņoja «China Mobile» viceprezidents Lu Sjanduns.

Strauji pieaugošais interneta lietotāju skaits Ķīnā padarījis internetu par forumu, kurā pilsoņi var paust savu viedokli, kas reti vērojams tradicionālajos, valdības stingri kontrolētajos medijos.

Interneta nostiprināšanās un ietekme izraisījušas bažas Pekinā par sociālo nemieru iespēju, un valdība pēdējos gados pastiprinājusi kontroli pār internetu.

Pēc mēneša sākumā notikušajiem nemieriem Sjiņdzjanas reģiona galvaspilsētā valdība atslēdza piekļuvi internetam šīs teritorijas lielākajā daļā. Tajā tika bloķēta arī piekļuve «Twitter», «Facebook», «YouTube» un vairākām citām vietnēm, kuras izmanto saziņai tiešsaistē un datņu apmaiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu