Latvijas ornitologs sāk gulbju gredzenošanas ekspedīciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 22.jūlija līdz 29.jūlijam Latvijas Dabas muzeja (LDM) ornitologs Dmitrijs Boiko vadīs šī gada pirmo lielo ziemeļu gulbju «Cygnus cygnus» gredzenošanas ekspedīciju, aģentūru LETA informēja LDM Sabiedrisko attiecību un izstāžu nodaļas speciāliste Līva Sarma.

Šis būs sestais gulbju gredzenošanas gads. Kopumā šo gadu laikā ir apgredzenots 401 ziemeļu gulbis.

Boiko organizētā ziemeļu gulbju gredzenošanas ekspedīcija Kurzemē un Zemgalē notiks jūlijā, bet otrā gulbju ķeršanas ekspedīcija Latgalē un Vidzemē notiks augustā.

Latvijā ligzdo divu sugu gulbji - ziemeļu «Cygnus cygnus» un paugurknābja «Cygnus olor». Abas sugas visvieglāk atšķirt pēc knābja - ziemeļu gulbjiem tas ir dzeltens ar melnu galu, bet paugurknābja gulbjiem - oranžs. Tāpat atšķirības ir vērojamas gulbju uzvedībā - ziemeļu gulbji izvairās no cilvēku klātbūtnes, savukārt paugurknābja gulbji ir vairāk pieraduši pie cilvēku klātbūtnes un ir drošāki.

Gulbju gredzenošanas ekspedīcija notiek projekta «Ziemeļu gulbja populācijas pētījumi Latvijā» laikā. Projektu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu