Ražotāji izstrādā visiem mobilajiem telefoniem piemērotu lādētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai vienu no modernās dzīves aspektiem padarītu ērtāku, mobilo telefonu ražotāji patlaban izstrādā universālu mobilo tālruņu lādētāju, kas derētu visiem modeļiem, pirmdien ziņo Vācijas laikraksts «Financial Times Deutschland».

Atsaucoties uz kādu anonīmu informācijas avotu, laikraksts norāda, ka lēmums ieviest šāda veida ierīci ir skaidrojams ar arvien pieaugošo spiedienu no Eiropas Komisijas (EK).

Eiropas Savienības (ES) rūpniecības komisārs Ginters Ferhoigens pagājušajā nedēļā Vācijas radio «Deutsche Welle» sacīja, ka viņa «pacietības mērs ir pilns», jo ES 27 dalībvalstīs tiek izmantoti vairāk nekā 30 dažādu veidu mobilo telefonu lādētāji.

Taču tādi mobilo telefonu ražotāji kā Somijas kompānija «Nokia» iepriekš ir pretojušies universāla lādētāja izstrādei savietojamības un juridisko problēmu dēļ, citējot EK pārstāvi, raksta «Financial Times Deutschland».

Ieviešot universālu mobilo telefonu lādētāju, kompānijām tiktu sniegta arī iespēja samazināt izdevumus, jo šādā gadījumā jaunu mobilo tālruni varētu pārdot arī bez lādētāja.

Tāpat jaunais universālais lādētājs arī būtu videi draudzīgāks, jo, tā kā lādētājs izmantos USB spraudni, tas patērēs mazāk elektroenerģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu