«Tele2» un «Bite» klientiem piedāvās zemākus viesabonēšanas tarifus ārzemēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mobilo sakaru operatori «Tele2» un «Bite Latvija» saviem Latvijas klientiem, kas ceļos pa Eiropas Savienības (ES) valstīm, piedāvās zemākus viesabonēšanas tarifus nekā tos pazeminātos tarifus, kas stājās spēkā šodien saistībā ar ES regulu.

«Tele2» informē, ka jaunie ES «griesti» maksai par zvaniem citas ES valsts tīklos ir 0,29 eiro (20 santīmi) minūtē, bet «Tele2» klienti maksās 19 santīmus minūtē. Vēl zemākas cenas maksās tie «Tele2» klienti, kuri ārzemēs pieslēgsies kādam no «Tele2» grupas operatoriem, skaidroja «Tele2» sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa, konkrētas cenas gan nenosaucot.

«Tele2» kā mobilo sakaru operators starp ES valstīm darbojas Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā un Nīderlandē, kā arī Norvēģijā, uz kuru arī attiecas attiecas ES regula.

Īsziņas cena «Tele2» klientiem būs pieci santīmi jeb par 17% mazāka nekā noteiktie tarifu griesti, kas ir 0,11 eiro jeb astoņi santīmi, bet cena par megabaita (MB) datu pārraidi būs 48 santīmi, kas ir mazāk par jauniem ES datu pārraides tarifa griestiem - 0,70 eiro jeb 49 santīmiem, teikts «Tele2» paziņojumā medijiem.

Jauna ES regula pirmo reizi nosaka maksimālo cenu datu viesabonēšanai - datu lejupielādēšanai internetā mobilajos tīklos.

«Bite Latvija» pavēstīja, ka tās Latvijas klienti baudīs zemākus tarifus, nekā paredz ES griesti, ja klienti pieslēgsies kādam no globālā operatora «Vodafone» tīkliem. Arī «Bite» nenosauca konkrētus tarifus.

Kā izriet no «Vodafone» grupas mājaslapas, operatori ar «Vodafone» zīmolu vai grupai piederoši operatori darbojas Austrijā, Čehijā, Lielbritānijā, Īrijā, Nīderlandē, Beļģijā, Francijā, Vācijā, Ungārijā un Rumānijā.

Abi Latvijas operatori arī paziņoja, ka to sistēmas, kas automātiski brīdina par noteikta limita pārsniegšanu, tagad darbosies visā pasaulē, ne tikai ES un dažās citās valstīs.

«Visiem «Tele2» klientiem, izbraucot ārpus Latvijas, aktivizējam 38 latu limitu datu pārraidei visās pasaules valstīs,» teikts paziņojumā.

«Ja līdz šim Eiropas mobilo sakaru lietotāji no operatora tika brīdināti, tikai ceļojot pa Eiropu, tad tagad ceļotāji, sasniedzot 40 latu limitu, tiks brīdināti, arī atrodoties ārpus Eiropas,» informēja «Bite Latvija» mārketinga vadītāja Kristīne Britāne.

Pilnveidotais ES viesabonēšanas regulējums - ieskaitot sarunas, īsziņas un datus - caurmērā par 75% samazinās izmaksas patērētājiem, salīdzinot ar 2007.gada cenām. Paredzams, ka šogad eiropieši par viesabonēšanas pakalpojumiem samaksās piecus miljardus eiro (3,51 miljardu latu), proti, par apmēram 15 miljardiem eiro (10,54 miljardiem latu) mazāk nekā tad, ja par tiem pašiem pakalpojumiem būtu jāmaksā cenas, ko operatori prasīja pirms ES pirmās viesabonēšanas regulas stāšanās spēkā 2007.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu