ASV rīko mācības, gatavojoties iespējamam uzbrukumam internetā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) šonedēļ nodarbojas ar kiberkara spēli, kas radīta, lai imitētu plašu ienaidnieka hakeru uzbrukumu internetā, pavēstīja izlūkošanas amatpersona.

Trīs dienu mācības «Silent Horizon» ir balstītas uz scenāriju piecus gadus tālā nākotnē un tajās piedalās gan valsts, gan privātais sektors.

"Šie ir cilvēki, kuri, visticamāk, tiktu skarti vai iesaukti reālā situācijā,» sacīja amatpersona. «To mērķis ir palīdzēt ASV atpazīt plaša kiberuzbrukuma pazīmes.«

Mācības rīko CIP Informācijas operāciju centrs, kurš novērtē ārvalstu draudus ASV datorsistēmām, īpaši tām, kuras atbalsta svarīgāko infrastruktūru.

Federālā valdība ir sarīkojusi dažādas uzbrukumu imitācijas pēc 2001. gada 11. septembra terora aktiem. Augstākās ASV izlūkošanas amatpersonas saka, ka tas ir tikai laika jautājums, kad ASV atkal uzbruks teroristu grupējumi, arī Osamas bin Ladena grupējumsc«Al Qaeda».

Kiberuzbrukumus, kuri piesaistījuši mazāk uzmanības nekā iespējami uzbrukumi ar ķīmiskajiem, bakterioloģiskajiem ieročiem vai kodolieročiem, ASV amatpersonas uzskata par potenciālu «Al Qaeda» ieroci pret ASV ekonomiku.

Interneta noziedzība pēdējos gados ir strauji palielinājusies, lielākoties pateicoties organizētām noziedznieku grupām Austrumeiropā. Taču izmeklētāji līdz šim atraduši maz saikņu ar islama ekstrēmistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu