Ķīnas tualetēs papīru izsniedz tikai pēc sejas atpazīšanas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Lai izvairītos no tualetes papīra zagļiem un samazinātu papīra patēriņu publiskajās tualetēs, Ķīnas amatpersonas tajās ieviesušas sejas atpazīšanas programmas, kas katram izsniedz tieši 69,85 centimetrus garu papīra strēmeli, vēsta izdevums «The New York Times».

Pievienotajā video fragmentā uzskatāmi redzams, kā Fudžianas provinces publiskajā tualetē uzstādītais aparāts katram klientam izsniedz strēmeli tualetes papīra pēc tam, kad sejas atpazīšanas programma ir nolasījusi tā vaibstus.

Aparāts novietots tieši pirms ieejas tualetē, un, lai saņemtu pieticīgo daudzumu tualetes papīra, tualetes apmeklētājam ir trīs sekundes jāskatās mazā ekrāniņā. Ja kāds vēlas saņemt garāku tualetes papīra gabalu, tad tam jāpaciešas deviņas minūtes, jo uz tieši tik ilgu laiku aparāts nobloķē katra indivīda iespēju saņemt papildus papīru.

«Cilvēki ir pārāk alkatīgi. Tualetes papīrs ir koplietojamais resurss, un ir jāierobežo tā liekais patēriņš,» klāstīja 19 gadus vecais vietējais darbinieks Hī Žigiangs.

Savukārt kompānijas, kas radījusi šīs ierīces, mārketinga direktors Lī Ženšans intervijā teica: «Mēs apsvērām vairākus tehniskos risinājumus, to skaitā arī pirkstu nospiedumu lasītāju, tomēr sejas atpazīšanas tehnoloģija izrādījās vishigiēniskākā.»

Lī piebilda, ka ierīces vecākā versija pagājušajā gadā tika uzstādītā kādā Pekinas stadionā un nākotnē plānots ierīces uzstādīt arī citu Ķīnas pilsētu publiskajās tualetēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu