Pētīs, vai «Ecstasy» var palīdzēt alkoholisma ārstēšanā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu zinātnieki pētīs, vai «Ecstasy» var palīdzēt pacientiem izārstēties no alkoholisma, ziņo izdevums «Independent».

Pētījuma mērķis ir pierādīt, ka «MDMA» (plašāk zināms kā «Ecstasy» jeb «ballīšu narkotika») var palīdzēt atlabt cilvēkiem, kuri cieš no alkoholisma. Šis turpinās jau iepriekš veikto pētījumu par «Ecstasy» labvēlīgo ietekmi uz posttraumatiskā stresa sindroma pacientiem.

Pētījuma praktiskajā daļā tiks izmantoti 20 rūdīti alkoholiķi, kas dienā izdzer vismaz 5 pudeles vīna un ir neveiksmīgi izmēģinājuši dažādas alkoholisma ārstēšanas metodes.

«Modernā psihiatrija pastāv jau simts gadus, tomēr alkoholisms joprojām ir viena no slimībām, kuras ārstēšanā ievērojams progress nav panākts. Taču neviens nekad nav mēģinājis alkoholismu ārstēt ar «MDMA» palīdzību,» žurnālistiem stāstīja psihiatrs un pētnieks Bens Sesa.

Tomēr «MDMA» nelāgā slava un tas, ka «ballīšu narkotika» joprojām nav legāla, šo pētījumu var krietni apgrūtināt.

«Pašlaik «MDMA» nav iespējams legāli izrakstīt pacientiem nedz Lielbritānijā, nedz citur pasaulē, tomēr mēs cenšamies šo situāciju mainīt. Jau desmit gadus mēs ar kolēģiem pētām «MDMA» ietekmi uz dažādām garīgām kaitēm,» teicis Sesa.

Pētījumi, kas veikti 2016. gada novembrī, pierādīja, ka, izmantojot «MDMA», ir iespējams ievērojami palīdzēt pacientiem, kas cieš no posttraumatiskā stresa sindroma.

Psihiatrs Maikls Mithoifers žurnālistiem atklāja: «Rezultāti «MDMA» ietekmei uz posttraumatiskā stresa sindroma pacientiem ir pārsteidzoši labi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu