FIFA Pasaules kausa laikā britu fanus no huligāniem sargās krievu robots

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Maskavas zinātnieki radījuši četras pēdas garu robotu AlanTim, kurš futbola faniem, 2018. gada FIFA Pasaules kausā, piedāvās savu aizsardzību, ziņo izdevums «Mirror».

Zinātnieki apgalvo, ka nekārtību gadījumā AlanTim ir spējīgs gan izsaukt policiju, gan iesaistīties sarunā un nokārtot nesaskaņas ar diplomātiskiem paņēmieniem.

Tomēr robota galvenais hobijs ir futbols. Viņš dievina vērot spēles un analizēt komandu taktikas, «Mirror» žurnālistiem atklāja «Maskavas Tehnoloģiskais Institūts» (MTI) (Moscow Technological Institute), kurā radīts robots.

Institūta publicētajā video, robots saka: «Es izlasīju internetā, ka daudzi angļu fani uztraucas par savu drošību Krievijā, taču uztraukumam nav pamata. Es apsolu, ka Maskavā būšu jums blakus un pats personīgi aizstāvēšu jūs no visām problēmām.

«AlanTim spēj atpazīt cilvēka emocijas: ja viņš sajutīs agresiju pret britu viesiem, viņš nekavējoties sazināsies ar varas iestādēm», piebilda institūta pārstāvji.

Runā, ka AlanTim jau kļuvis par Maskavas Tehnoloģiskā Institūta Robotikas nodaļas vadītāja vietnieku, papildina izdevums «Mirror».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu