«Sun Microsystems» izstrādājusi savu pirmo portatīvo datoru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV datoru un serveru ražotājs «Sun Microsystems» pirmdien paziņoja par kompānijas pirmā portatīvā datora modeļa ražošanas uzsākšanu, norādot, ka šis dators ir izstrādāts, lai inženieri un zinātnieki ar datoru varētu veikt visas nepieciešamās darbības, atrodoties ārpus saviem birojiem.

Kompānijas pārstāvji arī norādīja, ka «Sun Microsystems» gatavojas līdz pat 40% pazemināt vairāku savu izstrādājumu cenas.

Kompānijas ražotais stacionārais dators «Ultra 20 Workstation», kas aprīkots ar «AMD Opteron» procesoru, turpmāk maksās 895 dolārus (518,2 latus), salīdzinot ar pašreizējo cenu, kas ir 1495 dolāri. Savukārt darbstacija «Ultra 3 Mobile Workstation» turpmāk maksās 3400 dolārus. «Ultra 3 Mobile Workstation» ir aprīkots ar «Sun Microsystems Ultrasparc» procesoru, «Solaris 10» operētājsistēmu, 512 megabaitu atmiņu, 40 gigabaitu cieto disku un «wi-fi» savienojumu.

«Sun Microsystems» paziņoja arī par vairākiem jauniem pasākumiem, kas paredzēti jaunu klientu piesaistīšanai, starp kuriem jāmin arī programma «try and buy», kas potenciālajiem pircējiem ļaus 90 dienas bez maksas izmēģināt datoru «Ultra 20».

Kompānija gatavojas arī apgādāt savas jaunākās darba stacijas ar bezmaksas datorprogrammām, kā, piemēram «Java Studio Enterprise 7» un «Sun Java Studio Creator».

«Sun Microsystems» pagājušajā biznesa gadā darbojās ar 388 miljonu dolāru (224,65 miljoni latu) zaudējumiem, bet uzņēmuma apgrozījums bija 11,19 miljardi dolāru (6,5 miljardi latu). Uzņēmuma pārdošanas apjomi turpina samazināties jau pēdējos četrus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu