Ķīnā atvērti pirmie centri ārstēšanai no interneta atkarības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnā atvērti pirmie centri ārstēšanai no interneta atkarības un no tiem nesen Pekinā atvērtais centrs paredzēts 14 cilvēkiem un ārstēšanās maksā nedaudz mazāk par 50 dolāriem dienā, piektdien vēsta laikraksts «South China Morning Post».

Pēc ekspertu domām, visvairāk atkarībai no interneta pakļauti ķīniešu pusaudži. Saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām vismaz 4,4 miljoni ķīniešu pusaudžu dažādās pakāpēs cieš no pārmērīgas atkarības no datora vai interneta.

Centra darbinieki apgalvo, ka atkarība no interneta izpaužas gan psiholoģiski, gan fiziski.

«Mūsu pacienti cieš no nemiera un stresa, daudzi pārdzīvo depresiju, dažiem novērotas saskarsmes problēmas un nestabila uzvedība,» laikrakstam pavēstīja centra direktors Tao Džaņs.

Pēc centra ārstu informācijas, visiem klīnikas pacientiem ir arī smadzeņu darbības ķīmiskā nelīdzsvarotība.

Atrodoties internetā vai spēlējot datorspēles, smadzenes rada organisku komponentu «5-HT», kurš ķermenī rada eiforijas vai depresijas sajūtu. Kad šis komponents izdalās pārāk daudz, cilvēkam sāk likties, ka viņam nav nepieciešama ne pārtika, ne atpūta, raksta «South China Morning Post».

Pēc ārstu domām, fizisko atkarību no šā stāvokļa var izārstēt ar injekciju palīdzību, taču daudz grūtāk ir tikt galā ar psiholoģisko atkarību.

Kā pastāstīja viena no klīnikas pacientēm, studente Ļu Piņi, viņa «aizgājusi internetā» tāpēc, ka viņu neapmierināja dzīve studentu pilsētiņā.

Parastais ārstēšanās kurss klīnikā, kura atvērta pie Pekinas militārā hospitāļa, ilgst 10-15 dienas. Lielākā daļa pusaudžu tajā nonāk ne pēc savas gribas — viņus nosūta vecāki, kurus izbiedējušas bērnu krasās pārvērtības, raksta avīze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu