Eiropā strauji attīstās platjoslas internets

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Platjoslas interneta pieslēgumu skaits Eiropas Savienībā (ES) 2004. gada laikā ir palielinājies par 70% līdz 40 miljoniem, liecina Eiropas Komisijas (EK) jaunākais ziņojums.

EK norāda, ka pagājušajā gadā 25 ES valstīs ir izveidoti 16,5 miljoni jaunu platjoslas interneta pieslēgumu, kamēr 2004. gadā interneta pieslēgumu skaits bija palielinājies par 10,7 miljoniem. Īpaši strauji pieslēgumu skaits pieauga pagājušā gada otrajā pusē.

Platjoslas interneta attīstību ir veicinājis konkurences pieaugums, kad interneta tirgū strādājošās kompānijas cenšas nodrošināt saviem klientiem ātrāku un lētāku interneta pieeju.

Pēc EK datiem, deviņās ES valstīs platjoslas interneta nodrošinājums 2004. gada beigās pārsniedza 10%. Visaugstākais platjoslas interneta izmantošanas līmenis ir Nīderlandē, kur uz 100 iedzīvotājiem ir 19 platjoslas pieslēgumu. Dānijā šis rādītājs ir 18, Beļģijā — 16, Somijā un Zviedrijā — 15.

Savukārt vissliktākie rādītāji ir Grieķijai — 0%, Slovākijai — 1% un Čehijai un Latvijai -2%. Lietuvā uz 100 iedzīvotājiem ir četri platjoslas pieslēgumi, Igaunijā — desmit, bet vidēji ES — deviņi.

Visstraujāk pēdējā gada laikā platjoslas internets ir attīstījies tādās ES valstīs kā Nīderlande, Liebritānija, Francija, Dānija, Somija un Igaunija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu