Noskaidrots, kā atšķiras cilvēcisks sekss no dzīvnieciskas pārošanās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rushen!, CC BY-SA 2.0

Angļu fiziologs Rojs Levins (Roy Levin) izstrādājis pētījumu, kurā parāda, kā atšķiras seksuālā uzvedība un fizioloģija starp cilvēkiem un dzīvniekiem. Pētnieks pierāda uzskatu, ka cilvēks seksuālajā ziņā, salīdzinot ar citām dzīvajām radībām, ir izņēmuma gadījums.

Clinical Anatomy

Tomēr šī hipotēze vēl nav izturējusi pētnieku kritiku, jo trūkst tālāku pierādījumu par orgasma lomu olnīcas veiksmīgākā apaugļošanā. Neskatoties uz to, pētniekus, kas neatbalsta šo teoriju, uzskata par skeptiķiem, kuri noliedz evolūcijas teoriju un tic, ka cilvēks attiecībā pret dzīvniekiem ir izņēmuma gadījums.

Levins arī skaidro, ka nav pierādījumu tam, ka spermas daudzums pozitīvi ietekmē olnīcas apaugļošanās iespējas, kā arī apstrīd to, ka bērnu skaits un auglība varētu tikt saistīta ar sievietes orgasma ilgumu vai biežumu seksa laikā.

Cilvēka kā izņēmuma gadījuma lomu dabā apstiprina arī tas, ka tikai cilvēkam var būt vairāki orgasmi pēc kārtas.

Cilvēka seksualitāte un fizioloģiskās norises seksa laikā ir krietni sarežģītākas nekā dzīvniekiem, jo iekļauj sevī plašu spektru ar dažādām darbībām, kas seksa kvalitāti uzlabo, piemēram, glāstiem, priekšspēlei un dažādām dzimumorgānu stimulēšanas tehnikām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu