Video: Novērtē kosmosa stacijas lidošanas ātrumu!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Vai zini, cik ātrs ir objekts, kas pārvietojas ar 28 000 km/h? Ja nē, skaties zemāk pievienoto video, ko uzņēmis astronoms amatieris Tjerī Lego (Thierry Legault) šī gada 4. februārī ar Sony a7s kameru.

Inženieris un astronoms amatieris Tjerī Lego šī gada 4. februārī ar Sony a7s kameru nofilmēja starptautisko kosmosa staciju (SKS) brīdī, kad tā tranzītā šķērsoja Mēness disku. Ar ierindas kameru iegūtais materiāls ir pārsteidzošs. Tas ļauj detalizēti aplūkot Mēness virsmu un kosmosa staciju.

Lego šo brīdi iemūžinājis, atrodoties Francijas dienvidos, netālu no Rouenas. Tā ir franču astronauta Tomasa Peskē (Thomas Pesquet) dzimtā pilsēta. Šis astronauts pašreiz atrodas starptautiskajā kosmosa stacijā, kas redzama nofilmētajā materiālā.

Videoklipa izšķirtspēja ir iespaidīga, skaidri redzams milzīgie krāteri, kā arī pamatīgās kalnu grēdas uz Mēness - skats, ko ar neapbruņotu aci novērot nevar. Stacijas galvenie moduļi un lielie saules paneļi ir identificējami, kad videoklips tiek palēnināts. Jāatzīmē, ka stacijas pārvietošanās ātrums bija aptuveni 28 000 km/h jeb nepilni 8 kilometri sekundē.

Ar īpaši augstu (ultra-high) ISO jutību, minimāliem trokšņiem un iespaidīgu 4K video kvalitāti (3840 x 2160 pixeļi) Sony α7s / α7s II fotokameras noderēs ne tikai ikdienas vajadzībām, bet arī debesu noslēpumu vētīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu