Tūkstošiem britu nezina atšķirību starp savu sēžamvietu un elkoni

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stebbi póstur, CC BY-NC-ND 2.0

Jauna aptauja pierādījusi, ka divas trešdaļas britu dzīvo pilnīgā tumsonībā, nezinot gandrīz pilnīgi neko par cilvēka ķermeņa anatomiju.

Pētījumā, ko veikusi veselības organizācija «Balance Active», un, kas balstīts uz 2000 sieviešu un vīriešu aptaujas, rakstīts, ka vairāk nekā tūkstoš Lielbritānijas pilsoņu domā, ka elkoņa kauls atrodas tur, kur patiesībā ir astes kauls – tieši virs cilvēka sēžamvietas mīkstumiem.

Savukārt 39 procenti no aptaujātajiem britiem nespēja pateikt atšķirību starp nierēm un aknām, kamēr citiem nebija ne jausmas kā atšķiras vēnas no artērijām.

Vēl traģiskāka situācija ir ar sieviešu anatomiju un reproduktīvajiem procesiem, jo katrs desmitais vīriešu dzimuma brits ir pārliecināts, ka sievietes menstruācijas ilgst vairāk nekā mēnesi, savukārt 56 procenti vīriešu nesaprot, kā darbojas sievietes reproduktīvie orgāni.

Pētījumā vēl minēts, ka 24 procenti britu nenojauš, kādas ir vīriešu prostatas funkcijas un, vai sievietēm arī tāda ir. Tomēr arī sievietes nav mazāk tumsonīgas, jo, piemēram, īsti neizprot, kas notiek ar viņu ķermeņiem menopauzes laikā.

«Lai arī šķiet, ka cilvēkam savs ķermenis būtu jāpazīst, tomēr izrādās, ka cilvēkiem ar to ir pamatīgas problēmas. Cilvēks vairākas sava ķermeņa funkcijas uztver pašsaprotami, pat nepieļaujot domu, ka tās kādreiz varētu tikt traucētas,» pētījuma rezultātus komentēja ārste Sāra Džārvisa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu