Iespējams, atklātas zāles pret alkoholismu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Austrālijas zinātnieki paziņojuši, ka atklājuši jaunu veidu kā cīnīties ar atkarību no alkohola - zāles, kuras mazina eiforijas sajūtu lietojot grādīgus dzērienus, vēstī «Inopressa». Pētījumu centrā nonāca oreksīns, ķīmiska viela, kura saistīta ar eiforijas sajūtu lietojot alkoholu vai narkotiskās vielas. Zinātnieki no Melburnas radījuši vielu, kura bloķē oreksīna iedarbību. Šī viela tika pārbaudīta veicot eksperimentus ar žurkām, kuras iepriekš tika pieradinātas pie regulāras alkohola lietošanas.

Pētnieku grupas vadītājs Endrjū Lorenss norādīja, ka pētījuma rezultāti ir vērā ņemami. «Viena eksperimenta gaitā žurkas, kuras varēja brīvi piekļūt alkoholam, to pārtrauca patērēt pēc tam, kad bija lietojušas oreksīna bloķētāju», viņš sacīja.

Pēc Lorensa teiktā, tāpat arī alkoholiķi pēc oreksīna bloķētāja lietošanas vairs nevēlēsies lietot grādīgos dzērienus. Pētnieks norāda, ka žurkas, kuras izgājušas detoksikāciju un kurām dotas zāles nav vēlējušās atkal lietot alkoholu. Šobrīd zinātnieki turpina eksperimentus ar mērķi izstrādāt zāles pret alkoholismu cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu