Eksperti skaidro, kur glabāt olas, lai tās ilgāk būtu svaigas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Diskusija par to, vai olas labāk glabāt ledusskapī vai ārpus tā, ir sena kā pasaule. Vieni apgalvo, ka olas ilgāk saglabājas svaigas, ja tās glabā ledusskapī, bet citi ir pārliecināti, ka olas jāglabā pieliekamajā, jo tā darīja viņu vecmāmiņas. Eksperti beidzot pieliek punktu diskusijai un paskaidro, kā vislabāk glabāt olas.

Kā vēsta izdevums «The Sun», eksperti secinājuši, ka olas noteikti nevajadzētu glabāt plauktiņā, kas ierīkots ledusskapja durvīs, jo temperatūras maiņu dēļ, kas rodas, ledusskapi atverot un aizverot, olas var ātrāk sabojāties.

Pārtikas eksperte Sāra Benvela (Sara Benwell) apgalvo, ka olas vislabāk glabāt ledusskapī, tomēr izmantot to oriģinālo iepakojumu un novietot tās vidējā ledusskapja plauktā. Olas arī nedrīkst glabāt blakus stipri smakojošiem ēdieniem vai jēlai gaļai, jo olu čaumalas ir porainas.

Eksperti arī iesaka olas izņemt no ledusskapja 30 minūtes pirms to vārīšanas, lai izvairītos no čaumalu saplaisāšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu