Pētījums: Slikts miegs var negatīvi ietekmēt vīrieša spermas kvalitāti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ķīnas zinātnieki atklājuši, ka, ja vīrietis naktī guļ vairāk vai mazāk par septiņām stundām, var pamatīgi ciest viņa spermas kvalitāte.

Journal of Sleep Research

Arī iepriekšējie pētījumi jau ir pierādījuši, ka septiņas līdz astoņas stundas kvalitatīva naktsmiera, ir optimālākais miega daudzums vienā naktī, lai spermatozoīdu daudzums un aktivitāte būtu maksimāli ideālā līmenī.

Pētnieki noskaidrojuši, ka miega trūkums vīrieša organismā kavē testosterona izdalīšanos, kas ir ļoti svarīgs organisma reproduktīvajiem procesiem. Savukārt pārāk liels miega daudzums var pasliktināt miega kvalitāti, kas rezultātā negatīvi ietekmē organisma hormonu līmeni.

Pētnieki izanalizēja 2020 spermas paraugus no 796 vīriešiem, paralēli aptaujājot tos par viņu miega paradumiem. Rezultātā atklājās, ka to vīriešu sperma, kuri guļ vairāk vai mazāk par septiņām stundām naktī, ir mazāk kvalitatīvāka nekā to, kuri naktsmieram atvēl septiņas stundas.

«Iepriekšējos pētījumos mēs atklājām, ka spermas kvalitātes parametri bija visaugstākie, ja cilvēks bija pieradis gulēt septiņas līdz astoņas stundas naktī,» komentēja pētījuma autors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu