Indiešu zinātnieks radījis veselībai nekaitīgu šņabi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bellionvodka.com

Visiem zināms, ka alkohols nav labs veselībai, īpaši aknām, tomēr indiešu pētnieks Harša Čigurupati (Harsha Chigurupati), nolemjot pielikt punktu alkohola sliktajai slavai, radījis ķīmisku savienojumu, kas, kā pētnieks apgalvo, neļaus alkoholam negatīvi iedarboties uz aknām.

Izdevumā «Wall Street Journal» publicētajā pētījuma relīzē skaidrots, ka cilvēkiem, kuri lietoja viņa radīto degvīnu, aknu bojājumi bija par 93% mazāki, nekā tiem, kuri lietoja parasto alkoholu. Turklāt, vēlākie rezultāti pierādīja, ka indieša radītais degvīns ievērojami samazināja ierastā alkohola radītos DNS bojājumus.

Kamēr Čigurupati cīnās ar atbildīgajām iestādēm, lai tās atzītu viņa radītā degvīna pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību, Ņūdžersijas uzņēmums «Bellion» nekaitīgo degvīnu jau sācis tirgot.

Kā vēsta pētījuma relīze, nekaitīgais degvīns satur trīs pamata sastāvdaļas: kālija sorbātu, glicirizīnu un mannītu, kas liek organismam izvadīt no sevis ūdeni.

Neskatoties uz daudzsološo sākumu, vairāki eksperti ir diezgan skeptiski un skaidro, ka pētījums ir ļoti agrā stadijā un vēl nevarētu teikt, ka šis degvīns tiešām ir nekaitīgs un pat veselīgs.

Tomēr daudzi gribētu zināt, kā tad šis degvīns garšo. Alkohola eksperts Džuzepe Gonzaless, kurš nogaršoja īpašo dzērienu, stāsta, ka tas ir velnišķīgi salds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu