PETA aicina vegānus ziedot savas kakas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dzīvnieku tiesību aizstāvības organizācija PETA publiski aicinājusi visus vegānus, kuriem ir labs veselības stāvoklis, kļūt pat brīvprātīgajiem kaku donoriem, proti, regulāri ziedot savas kakas, lai apmierinātu augošo pieprasījumu pēc kvalitatīvas fekālās mikrofloras, vēsta izdevums «Newsweek».

The New England Journal of Medicine

Pētījuma ietvaros tika atklāts, ka 81 procents pacientu, kas cieta no «Clostridium difficile» infekcijas, pilnībā atlaba pēc tam, kad tiem tika veikta fekālās mikrofloras transplantācija. Tiesa, lielākā problēma ir tāda, ka mūsdienās kvalitatīvas fekālijas ir ārkārtīgi reti sastopamas, tāpēc pētnieki sasparojušies, lai noskaidrotu, kāds dzīvesveids un uzturs var nodrošināt pēc iespējas kvalitatīvāku fekāliju izstrādāšanos.

Organizācija PETA skaidro, ka cilvēki, kuri uzturā lieto dārzeņus un augļus, var nodrošināt daudz kvalitatīvākas kakas, kā tie, kuri patērē dzīvnieku valsts produktus. To arī pierāda vairāki pētījumi, tomēr, lai droši varētu paļauties uz šādu secinājumu, nepieciešama padziļināta izpēte.

«Vegāni no nāves izglābj aptuveni 100 dzīvniekus gadā, taču tagad, ar savu kaku palīdzību, tie varēs glābt arī cilvēkus,» izteicās PETA prezidente Ingrīda Ņūkirka.

Fekālās mikrofloras transplantācija vēl nav oficiāli apstiprināta medicīniskā procedūra, tomēr tā jau pierādījusi sevi kā efektīvu dažādu infekciju dziedēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu