«Digital Freedom Festival» izziņo šī gada pasākumu programmu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: #startupday

Ar Startup dienas izsludināšanu otrdien, 12. septembrī, tika oficiāli paziņots, ka otrais globālais tehnoloģiju, startup, politikas, un dzīvesstila festivāls «Digital Freedom Festival» paplašina vērienu un uz sešām paralēlām skatuvēm pulcēs vairāk nekā 100 iedvesmojošu runātāju no visas pasaules, savukārt kopējais dalībnieku skaits sasniegs 1300.

Kā informē pasākuma rīkotāji, konferencē, kas notiks šī gada 27.-28. novembrī Rīgā, tehnoloģiju un startup uzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori diskutēs, kā sabiedrība visvairāk var iegūt no straujās tehnoloģiju attīstības.

«Digital Freedom Festival» līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa: «Festivāls turpina aug ar lielu jaudu, un joprojām vēlamies Rīgu padarīt par «tehnoloģiju Davosu» un Latvijas simtgadē uzdāvināt jaudīgāko festivālu reģionā. Šogad piedāvāsim vērienīgu un globālajām tendencēm atbilstošu programmu gan startup uzņēmējiem, gan investoriem un korporācijām. Tā kā tehnoloģijas nojauc valstu robežas, festivāla ietvaros sāksim attīstīt arī startup un latviešu diasporas saikni, lai kopīgiem spēkiem nākotnē paveiktu lielas lietas.»

Šā gada festivāla galvenās tēmas - viedās pilsētas un kiberdrošība, mākslīgais intelekts, zaļās tehnoloģijas, FinTech un digitālā detoksikācija jeb digital detox.

LR Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: «Šogad jaunuzņēmumu attīstībā lielākie ieguldījumi – gan no politikas veidotāju, gan kopienas puses – tiek veikti startup ekosistēmas mārketingā. «Digital Freedom Festival» ir izcils notikums, kas pievērš starptautisku uzmanību Latvijas jaunuzņēmumu videi un tajā esošajiem atbalsta instrumentiem, popularizējot Latviju kā pievilcīgu startup dibināšanas vietu. Vienlaikus festivāls kalpo kā lielisks domāšanas un uzvedības maiņas stimuls, aktualizējot globālajā inovāciju un tehnoloģiju vidē kritiskus jautājumus. Esmu gandarīts, ka arī Ekonomikas ministrijas kā politikas veidotāja iniciētais virziens – startup un lielo korporāciju sadarbība – ir iekļauts šī gada festivālā. Ceļā uz modernu ekonomiku, uzņēmēju ieguldījumi inovācijās un tehnoloģiju attīstībā ir izšķiroši būtiski, jaunuzņēmumu un korporāciju sinerģija šo procesu var paātrināt, padarīt efektīvāku un vienkāršāku.»

Festivāla ietvaros notiks vairāki startup uzņēmumu konkursi, kas taps sadarbībā ar pasaules vadošo akseleratoru «500 Startups», starptautisko uzņēmēju, investoru un mentoru apvienību «Rockstart» un biedrību «Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls» (LatBAN).

Konferenci organizē «Digital Freedom Festival» domubiedru grupa, nevalstiskā organizācija DFF, kā arī reputācijas vadības kompānija «Lejiņa & Šleiers».

mājaslapā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu