Izgudrota «runājoša» tablete, ko pacients nevarēs neiedzert

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV varasiestādes oficiāli atļāvušas ārstiem vispārīgi izmantot tā saucamās intuitīvās tabletes, kas ārstiem signalizēs, ja pacients tās nebūs iedzēris, vēsta izdevums «Independent».

Šis medikaments pirmo reizi tika apstiprināta 2002. gadā, lai ārstētu šizofrēniju, savukārt 2012. gadā tika izgudrota un apstiprināta sensoru tehnoloģija. Šobrīd šīs abas lietas ir apvienotas vienā produktā, kas ar sensora palīdzību nosūtīs signālu īpašai aplikācijai.

«Iespēja izsekot līdzi tam, vai pacients ir iedzēris ārsta parakstīto tableti, var nākt viņam par labu,» teica ārsts Mišels Matiss (Mitchell Mathis).

Lai arī «gudrā» tablete ir oficiāli apstiprināta, tomēr tai ir arī savi trūkumi.

«Lai arī ar šīs sistēmas palīdzību var sekot līdzi tam, vai pacients ir iedzēris tableti, tomēr nav iespējams to noteikt uzreiz pēc tabletes iedzeršanas,» komentēja atbildīgās amatpersonas.

Paši pacienti, pateicoties šai tabletei, var savā viedtālrunī sekot līdzi tam, vai tableti nav aizmirsies izdzert, savukārt ārsti šo informāciju var redzēt tabletes ražotāja mājaslapā.

Tabletes ražotāji skaidroja, ka sensori tabletē aktivizējas kuņģa sulas ietekmē un pagaidām šīs tabletes ir īpaši paredzētas tieši šizofrēnijas slimniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu