Telia Latvija pirmais Baltijā ievieš jaunas paaudzes mākoņpakalpojumu Tcloud

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no vadošajiem telekomunikācijas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā — Telia Latvija — ir izstrādājis inovatīvu mākoņdatošanas pakalpojumu Tcloud. Šobrīd Telia Latvija un starptautiskie sadarbības partneri veic pēdējos darbus šī pakalpojuma pilnveidošanā. Tcloud mākoņpakalpojumu jau lieto vairāki Telia Latvija klienti, un tuvākajā laikā tas būs pieejams plašākai auditorijai.

Tcloud ir modernākā mākoņpakalpojumu sniegšanas platforma Baltijā, kas nodrošinās iespēju klientiem — privātiem uzņēmumiem (maziem, vidējiem un lieliem), valsts un pašvaldību iestādēm — izmantot Telia Latvija datu centros izveidoto infrastruktūru kā mākoņpakalpojumu. Tcloud nodrošina augstu datu drošību, sistēmas veiktspēju un pieejamību.

Mikus Ozols, Telia Latvija valdes priekšsēdētājs: «Tā ir pasaules prakse un tendence visā pasaulē — uzticēt rūpes par uzņēmumu infrastruktūru profesionāļiem un attiecīgajās jomās specializētiem uzņēmumiem. Telia Latvija ir pirmais uzņēmums, kas piedāvās tirgū šāda līmeņa mākoņdatošanas risinājumu Latvijā un pat Baltijā. Telia Latvija pievienotā vērtība ir tā, ka mēs kā telekomunikāciju un datu centru operators spējam nodrošināt visu ar pakalpojumu saistīto ķēdi — sākot no klienta biroja datu komunikācijas līdz mākoņa infrastruktūrai un starptautiskajiem savienojumiem. Mēs piedāvājam maksimāli drošu, veiktspējīgu un ekonomiski efektīvu pakalpojumu sniegšanu no viena sadarbības partnera, kas klientiem ir daudz ērtāk. Lietojot Tcloud, klientiem vairs nav jāiegulda līdzekļi savas infrastruktūras pilnveidošanā un uzturēšanā, kā arī tā ir ērtāk pārvaldāma.»

Uģis Bērziņš, Santa Monica valdes priekšsēdētājs: «Tcloud izveidei ir izmantoti pasaules vadošo ražotāju un programmnodrošinājuma sadarbības partneru, piemēram, Cisco, NetApp un Citrix, produkti. Telia Latvija izvēlējās atbilstošāko risinājumu, konsultējoties ar pasaules vadošajiem nozares arhitektiem. Šobrīd, manuprāt, Tcloud ir Baltijas reģionā modernākais mākoņdatošanas infrastruktūras risinājums.»

Tcloud ilgtermiņā ļaus ekonomēt uzņēmumu izmaksas

Mākoņdatošana ir salīdzinoši jauna koncepcija, lai efektīvi pārvaldītu uzņēmuma IT infrastruktūru un resursus. Tcloud mākoņpakalpojums ļauj uzņēmumam ne tikai izveidot un pārvaldīt virtuālos serverus, bet arī IT infrastruktūru, kas ietver serverus, datu glabāšanu un tīklošanu, kā arī nodrošina iespēju nomāt licences, sadarbojoties ar pasaules vadošiem partneriem VmWare, Citrix, Microsoft u.c.

Ilgtermiņā mākoņpakalpojuma Tcloud ieviešana uzņēmumā ļauj samazināt kapitāla investīcijas — ietaupa laiku un līdzekļus uz savas infrastruktūras izveides un uzturēšanas rēķina. Klientam vairs nav nepieciešams iegādāties serverus, datu glabāšanas iekārtas, iekārtot servertelpu vai datu centru, nodrošināt tā dzesēšanu un dublētu elektroapgādi. Tcloud ļauj ātri un pēc nepieciešamības paplašināt savas infrastruktūras jaudas arī tad, ja tas nepieciešams uz īsu laiku.

Telia Latvija modernajos datu centros izvietota augstas veiktspējas specializēta infrastruktūra mākoņpakalpojumu sniegšanai. Datu centri ir savienoti ar Latvijas un ārvalstu interneta datu apmaiņas punktiem ar Telia Latvija piederošām un pārvaldībā esošām liela ātruma optiskajām maģistrālēm, kas ļauj nodrošināt ātru, pieejamu un augstas kvalitātes pakalpojumu.

Telia Latvija datu centrs ir būvēts atbilstoši TIA-942 standarta Tier 3 (trešā līmeņa) prasībām. Tas nozīmē pasaules labākajai praksei atbilstoši aprīkotas telpas, dublētas elektroapgādes un komunikācijas sistēmas, kuras var apkopt, nepārtraucot centra darbību, augstu fizisko telpu un datu drošību. Telia Latvija datu centrā dublēta ir ne vien iekārtu darbība, bet arī datu pārraide — Telia Latvija ir vairāki neatkarīgi optiskie komunikācijas pieslēgumi, tādējādi spējot garantēt 99,9 % darbības nepārtrauktību. Telia Latvija datu centra pakalpojumu kvalitāti jau ir novērtējuši un izmanto dažādu nozaru līderi, tostarp Draugiem.lv Grupa, Portāls Apollo, Seesam Insurance un daudzi citi.

Telia Latvija dibināta 1992. gadā un šobrīd ir viens no vadošajiem IT un telekomunikācijas nozares uzņēmumiem Latvijā, kas saviem klientiem piedāvā mākoņskaitļošanas, datu centru, interneta, datu pārraides kā arī citus IT pakalpojumus. Šos pakalpojumus nodrošina lieliska komanda, kurā darbojas 74 augsti kvalificēti speciālisti. Telia Latvija ir ieguldījusi vairāk nekā 30 miljonu eiro tīkla infrastruktūras, datu centru un mākoņskaitļošanas pakalpojumu attīstībā, lai klienti visā Latvijā saņemtu nemainīgi augstas kvalitātes, inovatīvus pakalpojumus. Telia Latvija ir TeliaSonera AB grupā ietilpstošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu