LITTA paplašinās, kļūstot par Latvijas IKT asociāciju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 22. aprīlī notika Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas (LITTA) gadskārtējā biedru kopsapulce. Kopā pulcējās LITTA individuālie biedri un organizāciju pārstāvji, lai izvērtētu pārskata periodā paveikto, pieņemtu jaunus statūtus, ievēlētu valdi un prezidentu, portālu «Apollo» informēja Lilita Vīksna, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas sabiedrisko attiecību sektora pārstāve.

LITTA nozīmīgākie sasniegumi pārskata periodā:

  • LITTA aktīva līdzdalība valsts informācijas sabiedrības un IKT nozares politikas veidošanā un īstenošanas mehānismu izstrādē. LITTA sadarbība ar valsts institūcijām: Ministru kabinetu, Ārlietu ministriju, Finanšu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Tieslietu ministriju, Satiksmes ministriju, Kultūras ministriju, E-lietu ministriju, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Latvijas Tautsaimniecības padomi, Iepirkumu uzraudzības biroju, Datu valsts inspekciju, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Rīgas Domes Informācijas tehnoloģiju centru u.c.;
  • LITTA iniciatīva par nodokļu atlaidi datoraparatūras iegādei un interneta pieslēguma izveidei;
  • LITTA un tās biedru aktīva līdzdalība Eiropas Savienības projektos, programmās, kā arī starptautiskos IS izveides procesos. Līdzdalība apspriedēs ar Eiropas Komisijas, UNESCO un citām starptautiskām organizācijām par IT&T jautājumiem.

LITTA straujā izaugsme ir apliecinājums, ka septiņu pastāvēšanas gadu laikā asociācija saturiski un jēdzieniski pāraugusi informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nozares robežas. Mūsdienu informācijas sabiedrība un komunikāciju tehnoloģijas kļuvušas par nedalāmu jēdzienu. Ejot līdzi laikam un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstībai, asociācijas biedri izvirzīja priekšlikumu mainīt LITTA līdzšinējo nosaukumu. Pēc grozījumu apstiprināšanas statūtos kopš 22. aprīļa LITTA kļuvusi par biedrību «Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija» (saīsināts nosaukums — Latvijas IKT asociācija vai LIKTA).

Par LIKTA prezidentu atkārtoti tika ievēlēts līdzšinējais LITTA prezidents Imants Freibergs. Kopsapulcē uz diviem gadiem tika ievēlēta arī LIKTA valde: Andris Anspoks («Rīgas satiksme»), Signe Bāliņa («Datorzinību centrs»), Jānis Bergs («Microlink Latvija»), Ģirts Bērziņš (Hansabanka), Juris Binde («Latvijas Mobilais telefons»), Juris Borzovs (RITI), Māra Jākobsone («Data Media Group»), Sandis Kolomenskis («Microsoft Latvija»), Inese Lenša («Lattelekom»), Andrejs Vasiljevs («Tilde»).

www.litta.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu