Vīruss piedāvā bezmaksas futbola biļetes

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta drošības firmas ir izsludinājušas trauksmi brīdinot lietotājus par jaunās Sober vīrusa versijas «Worm_Sober.

S» izplatīšanos. Šī vīrusa versija maldina lietotājus apgalvojot, ka viņi ir laimējuši biļetes uz 2006. gada Pasaules čempionātu futbolā.

Kompānija «Trend Micro» novērtēja šo vīrusu kā vidēji bīstamu, jo tas savā darbībā izmanto cilvēcisko faktoru. Vīruss, izliekoties par Fifa pārstāvi, sūta saviem upuriem viltus e-pasta vēstules piedāvājot iegūt biļetes uz 2006. gada čempionātu Vācijā. Atverot inficētā e-pasta pielikumu vīruss iegūst upura draugu un paziņu e-pasta adreses un sāk sūtīt viņiem mēstules (spamu). Interneta drošības kompāniju darbinieki ir pasargāti no šī vīrusa, jo uz to adresēm vīruss neko nesūta.

Arī «McAfee» šo vīrusu vērtē kā vidēji bīstamu, jo bīstamās e-pasta vēstules ir rakstītas vāciski, tāpēc tas apdraud tikai vāciski runājošos. «Panda Software» ir saskārusies ar inficētiem datoriem ne tikai Vācijā, Austrālijā, Šveicē un ASV, turklāt inficētās vēstules var būt gan vāciski gan arī angliski. Tāpat jāatzīmē, ka inficētā vēstule satur patiesu Fifa amatpersonu kontaktinformāciju.

Arī iepriekšējās Sober vīrusa versijas izmantoja cilvēcisko faktoru, jo šādi var inficēt arī lietotājus, kas sākuma nojauš, ka e-pasta vēstule varētu būt viltota. Daudzi grib tikt pie bezmaksas biļetēm uz 2006. gada futbola čempionātu, tāpēc arī riskē. Iepriekšējās vīrusa versijas saviem upuriem lika domāt, ka viņu privātie e-pasti ir aizsūtīti uz nepareizu adresi, tādejādi liekot viņiem atvērt inficētu e-pasta pielikumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu