Bluetooth un UWB paziņo par sadarbību

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Bluetooth Special Interest Group» paziņoja par sadarbību ar «Ultra-Widebnd Group» (UWB) izstrādātājiem, lai panāktu abu tehnoloģiju savietojamību. Tas ļautu izstrādātājiem un vēlāk arī patērētājiem pilnībā izmantot UWB tehnoloģijas ātrumu, kas vismaz teorētiski ir iespējams līdz 1 Gb/s, un Bluetooth plašo pielietojumu dažādās ierīcēs, kā, piemēram, mobilajos telefonos, plaukstdatoros un automašīnās.

Šobrīd pasaulē ir vairākas savstarpēji nesavietojamas tīklu tehnoloģijas — Wi-Fi, Zigbee, Bluetooth, ulrawideband un Near Field Communications. Visām šīm tehnoloģijām ir līdzīgi pielietojumi un katrai savi plusi un mīnusi. Piemēram, Wi-Fi var ātri un lielos attālumos pārraidīt lielus datu apjomus, taču tas prasa daudz mobilo ierīču bateriju enerģijas. Bluetooth tehnoloģija prasa mazākus energo resursus, tāpēc tai ir plašāks pielietojums dažādās mobilajās ierīcēs. Vēl viena Bluetooth priekšrocība ir tā zemās izmaksas.

Tirgus analītiķi atzīst, ka Bluetooth un Ultrawideband atbalstītāju apvienošanās ir dabisks bezvadu tīklu tirgus evolūcijas solis.

Bluetooth Special Intrest Group izpilddirektors Maikls Folijs teica, ka šādu soli iespaidoja vairāki faktori. Galvenie grupas locekļi to starp arī Intel un Motorola piedalās arī ultrawideband specifikācijas izstrādē, turklāt straujā digitālo mēdiju attīstība acīmredzami prasa arī lielākus mobilo ierīču datu pārraides ātrumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu