DNS serveru kļūme rada «Google» dīkstāvi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušo sestdien plkst. 22.45 uz piecpadsmit minūtēm nedarbojās «Google» meklēšanas serveri. Šajā laikā tika traucēta arī kompānijas e-pasta (Gmail) un tīkla reklāmu servisi. Daži lietotāji apgalvo, ka šajā laikā viņi esot tikuši pārsūtīti uz citu meklētāju — «SoGoSearch», kas liktu domāt par «Google» serveru kapitulāciju urķu priekšā. «Google» šādus apgalvojumus kategoriski noliedz.

«Google» runasvīrs Deivids Karns teica, ka «Google» tīkla servisu īslaicīgās problēmas nekādā veidā nebija saistītas ar urķiem vai kļūmēm kompānijas drošības sistēmā. Problēma tika atrisināta, un «Google» servisi atkal veiksmīgi darbojas. Karns norādīja, ka šī problēma bija saistīta ar «Google» domēnu vārdu sistēmu (DNS), kas sasaista interneta serveru skaitliskās adreses ar to vārdiem, jo patiesībā datori cits citu interneta plašumos atpazīst pēc unikālām ciparu kombinācijām.

www.apollo.lv

www.google.com

«Viņu DNS serveris vienkārši uz īsu laiciņu bija saplīsis,» teica Matons. «Viņu sistēma nebija uzlauzta, un tai neviens nebija licis «Google» vietā rādīt ko citu.»

Šis atgadījums ir vēlreiz pievērsis uzmanību tam, cik ļoti daudzi interneta lietotāji ir atkarīgi no veiksmīgas DNS serveru darbības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu