Uzsākts projekts «Ar datoriem uz zināšanām»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 13. maijā Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs izsludināja akciju «Ar datoriem uz zināšanām», kura ietvaros paredzēts valsts iestādēs lietoto datoru dāvinājums Latvijas skolām.

Projektu, kurā aicinātas piedalīties valsts pārvaldes iestādes, ierosinājis Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts un to atbalsta uzņēmumi «Microsoft Latvia», «Latvijas Pasts» un «Komerccentrs Dati grupa».

Pašlaik savu dalību projektā — pieteikušas Finanšu ministrija, Valsts kanceleja un Aizsardzības ministrija. Interesi izrādījušas arī Zemkopības ministrija un Ārlietu ministrija. Piedalīties aicinātas visas valsts pārvaldes iestādes. Tāpat aicinājums piedalīties akcijā un uzdāvināt datoru savai skolai izskanēja ikvienai privātpersonai — ar šo akciju paredzēts veicināt pilsoniskas sabiedrības veidošanos, aicinot ikvienu, kurš domā atvadīties no sava datora, tam dot otru elpu, piedāvājot to akcijai, nosūtot to, piemēram, savai skolai.

Dāvinājuma, kas varētu sasniegt pat 200 datorus, nokļūšanu skolās koordinēs Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, katrs dators vispirms nonāks «Komerccentrā Dati grupa», kurā tajā instalēs «Microsoft» dāvināto programmatūru un vēlāk ar «Latvijas Pasta» palīdzību nonāks katrā konkrētajā skolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu