Sākusies cīņa pret TV pārraižu apmaiņu internetā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šim kinoindustrija aktīvi vērsās tikai pret nelegālu jaunāko kinofilmu apmaiņu internetā, tagad pienācis arī televīzijas pārraižu laiks.

Kinoindustrija sākusi kampaņu pret televīzijas pārraižu pirātiem internetā.

Amerikas Kinokompāniju asociācija (MPAA) iesūdzējusi tiesā sešas «BitTorrent» lapas, kurās bija atrodamas saites uz nelegālām televīzijas pārraidēm. Tas ir jauns pavērsiens decembrī sāktajai cīņai pret jaunāko filmu nelegālu izplatīšanu internetā. Iespējams, uz šādu soli MPAA pamudināja nesen veiktais pētījums, kas liecināja, ka televīzijas programmu lejuplādes internetā pēdējā gada laikā pieaugušas par 150%. «Envisional» pētījums parādīja, ka 70% no šīm lejuplādēm tiek veikti, izmantojot «BitTorrent» web lapas.

Martā plašu publicitāti ieguva ilgi gaidītā televīzijas seriāla «Doctor Who» parādīšanās internetā vēl pirms tā oficiālās iznākšanas. Šādi gadījumi nopietni satrauc kinoindustrijas pārstāvjus. «Tūkstošiem cilvēku izklaides industrijā cītīgi strādā, lai izdomātu un uztaisītu dažādus televīzijas šovus. Šo cilvēku darba augļus ir vērts aizsargāt,» teica MPAA vadītājs Dens Glikmans.

«Katra televīzijas šova nākotne ir atkarīga no tā, vai tie spēs atpelnīt milzīgos ieguldījumus, kas vajadzīgi to tapšanai. Mēs mīlam šos šovus, tieši tāpēc ir īpaši sāpīgi dzirdēt, ka tie tiek nozagti.»

Šī ir pirmā reize, kas MPAA pievērš pastiprinātu uzmanību tieši televīzijas pārraižu pirātiem, bet kopš akcijas sākuma decembrī dažādās tiesās iesūdzēti vairāk nekā 100 «BitTorrent» lapu uzturētāji. Šķiet, akciju var uzskatīt par veiksmīgu, jo kopš tās sākuma par vairāk nekā 40% samazinājies nelegālo lapu skaits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu