Rīgas Centrālā bibliotēka elektroniski izglītos vecāko paaudzi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai dotu iespēju apgūt datorlietošanas pamatprasmes tiem, kam pāri piecdesmit, no 9.

maija Rīgas Centrālā bibliotēka piedāvā bezmaksas mācības, kā lietot e-pastu, internetu un bibliotēkas elektronisko katalogu, portālu «Apollo» informēja Dzintra Oga-Vasule, Rīgas Domes Kultūras pārvaldes Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļas Informācijas sektora vadītāja.

Nodarbības notiek pirmdienās no plkst. 10.00 līdz 11.00, ceturtdienās no plkst. 18.00 līdz 19.00 Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā, Mazajā datorzālē. Pieteikties var Informācijas sektorā 6. stāvā vai pa tālruni 7037124.

Rīgas Centrālajā bibliotēkā Brīvības ielā 49/53 pavisam nesen atvērta jauna datorzāle, kuras piecas datorvietas aprīkotas gan ar interneta pieslēgumu, gan «Office» programmām.

Pavisam Brīvības ielā 49/53 lietojami 24 datori. Divi no tiem paredzēti elektroniskā kopkataloga lietošanai, divi — e-pastam, četri datori ļauj izmantot standartprogrammas, bet sešpadsmit datoriem ir interneta pieslēgums.

Rīgas Centrālā bibliotēka — lielākā publiskā bibliotēka ar 45 filiālbibliotēkām — apkalpo ne tikai Rīgas pilsētas iedzīvotājus, bet arī Rīgas viesus un studentus un skolēnus, kuri mācās Rīgā. Gaismas tīklā paralēli Latvijas Nacionālajai bibliotēkai — Latvijas iedzīvotāju centrālajam informācijas punktam — stratēģiski nozīmīga loma būs arī Rīgas Centrālajai bibliotēkai.

2002. gadā sākās Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas (VVBIS) izveide, kurā pakāpeniski tiks iekļautas visas Latvijas bibliotēkas, arī Rīgas Centrālā bibliotēka. Šajā projektā Rīgas Centrālā bibliotēka un tās filiālbibliotēkas saņēmušas 169 datorus.

Pateicoties ciešai sadarbībai ar Rīgas Domes Informācijas tehnoloģiju centru, visās 45 Rīgas publiskajās bibliotēkās tiks nodrošināts pastāvīgs interneta pieslēgums, kas ļaus Rīgas Centrālās bibliotēkas un tās filiālbibliotēku lietotājiem izmantot bezmaksas internetu. Līdz šim šādu pakalpojumu piedāvāja tikai Centrālā bibliotēka un 11 filiāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu