Nāk arī jaunā «PlayStation 3»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sony

Pavisam neilgi pēc pompozās «Xbox» prezentācijas arī «Sony» prezentē savu jaunāko produktu — «PlayStation 3», kas, tāpat kā «Xbox», veikalu plauktos parādīsies tikai pēc kāda laika.

«Sony» savu jauno spēļu konsoli dēvē par «superdatoru datoriskām izklaidēm». Vai tam ir reāls pamats, to redzēsim vēlāk. Tāpat vēl nedaudz jāpagaida, līdz «Nintendo» prezentēs savu jaunāko konsoli — «Revolution».

Piedāvājot iespēju reālā laikā skatīties augstas izšķirtspējas attēlus, jaunās konsoles paver jaunu lapaspusi spēļu konsoļu vēsturē, tās iet tālāk par vienkāršu spēlēšanos. Kļūstot par multimediju centriem, tās pārņem savā varā aizvien lielāku mājas daļu. Tagad, lai uzvarētu spēļu konsoļu cīņās, ar gļotainu briesmoņu slaktēšanu vairs nepietiek, nu konsolēm jāspēj daudz vairāk. Arī «PlayStation 3» vēlas ieņemt galveno vietu viesistabā un kļūt par mājas multimediju centru.

Pagaidām spēļu konsoļu tirgū pārliecinoši dominē «Sony», pasaulē pārdots vairāk nekā 80 miljonu «PlayStation 2» eksemplāru. «Microsoft» un «Nintendo» šajā ziņā krietni atpaliek.

«Sony PlayStation 3» darbinās jauns «Cell» procesors, kas, kā apgalvo tā ražotāji, būs 35 reizes ātrāks par to, kas darbina «PlayStation 2». Šā procesora izstrādē piedalījās arī «Toshiba» un «IBM». «Sony» uzsver, ka «PlayStation 3» procesors būs divas reizes ātrāks par jaunās «Xbox» dzinējspēku.

Jaunā konsole būs aprīkota ar «Nvidia» grafisko akseleratoru, kas ļaus reālā laikā ģenerēt video kvalitātes spēļu ainas. Tāpat jaunā «Sony» konsole būs spējīga nolasīt zilo staru lāzeru diskus, kuros varēs ierakstīt līdz pat 50 GB dažādas informācijas, kas pēc apjoma līdzinās sešiem DVD diskiem. Papildus tam «PlayStation 3», līdzīgi kā «Xbox», būs arī izņemams cietais disks. Tiesa, «Sony» vēl nav precizējis, vai tas būs jau bāzes komplektācijā.

Ar ārējo vidi «PlayStation 3» varēs komunicēt ar iebūvētās tīklakartes vai bezvadu tīkla starpniecību. Šādi spēlētāji varēs brīvi piekļūt dažādiem datiem interneta plašumos, sazināties savā starpā, izmantojot augstas izšķirtspējas videokameras, vai lejuplādēt jaunus savu iecienītāko spēļu papildinājumus. Jaunā konsole atbalstīs arī «Bluetooth» tehnoloģiju. Bet dažādu papildu ierīču pieslēgšanai tai būs 6 USB pieslēgvietas.

«Microsoft» vēl nav skaidri pateicis, vai uz jaunās «Xbox» varēs spēlēt arī vecās konsoles versijai paredzētās spēles, bet «Sony» paziņojis, ka uz jaunās «PlayStation 3» varēs spēlēt arī «PlayStation 2» spēles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu