BBC sāk piedāvāt video arhīvu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daži izredzēti lietotāji Lielbritānijā varēs legāli lejuplādēt jaunākos BBC televīzijas šovus līdz pat septiņām dienām pēc to rādīšanas televīzijas ēterā.

Ar šo soli sākās otrais BBC interaktīvā multimediju atskaņotāja jeb «iMP» izstrādes posms. Lietotāji varēs atgūt nokavēto un apskatīties vairāk nekā 190 stundas TV pārraižu un vairāk nekā 310 stundas radio programmu, tās lejuplādējot internetā.

Septembrī BBC sāks trīs mēnešus ilgu jaunās «iMP» sistēmas izmēģinājuma posmu, kura laikā pieciem tūkstošiem cilvēku būs iespēja baudīt eksperimentālo BBC produktu.

««iMP» varētu kļūt par raidindustrijas «iTunes» ekvivalentu, ļaujot skatītājiem un klausītājiem piekļūt mūsu raidījumiem tiem izdevīgā vietā, laikā un veidā,» teica BBC jauno mediju un tehnoloģiju nodaļas direktore Ešlija Haifilda. «Mēs gribam noskaidrot, kā mūsu programmas jūtas šajā jaunajā vidē, kā cilvēki meklē, kārto, uzkož un izgaršo mūsu produktus internetā.»

Arvien vairāk cilvēku internetā meklē sev saistošus audio vizuālos materiālus, bet BBC apzinās, ka bez kvalitatīva satura viņu jaunā iecere var ciest arī neveiksmi.

BBC nevēlas noslēgt savus arhīvus ārpasaulei, viņi grib nākt tuvāk patērētājiem. Tuvākajā laikā tikai daži izredzētie Lielbritānijā, bet vēlāk iespējams ikviens no BBC skatītājiem visā pasaulē varēs vēlreiz noskatīties un noklausīties savus mīļākos TV un radio raidījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu