«Baltkom» sāk jaunu datoru dotēšanu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot veicināt interneta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, telekomunikāciju uzņēmums «Baltkom» sācis piedāvāt jaunus mazcenas datorus ar ātrgaitas interneta pieslēgumu. Ikvienam ir iespēja savā īpašumā iegūt pilnībā nokomplektētu, jaunu datoru, maksājot par to gandrīz divas reizes mazāk nekā veikalā, portālu «Apollo» informēja Evija Ansonska, «Baltkom TV» sabiedrisko attiecību konsultante.

«Baltkom» piedāvātie datori ir pilnībā nokomplektēti darbam un aprīkoti ar «Linux» programmatūru.

Vienlaikus ar dotētā datora iegādi klientam tiek dota iespēja izvēlēties interneta vai komplekso pieslēgumu (internets, telefonsakari un digitālā TV). «Baltkom» ātrgaitas interneta abonēšanas maksa mēnesī ir, sākot no 11,51 lata, savukārt kompleksā pieslēguma — sākot no 24,90 latiem.

Šā gada pavasarī, sākot lietoto datoru dotēšanu, «Baltkom» solīja, ka jau vasarā tiks piedāvāta iespēja iegādāties arī jaunus mazcenas datorus ar interneta pieslēgumu. Jaunā datora cena ir atkarīga no tā komplektācijas. Datoru, kura cena Latvijas tirdzniecības vietās ir, sākot no 250 latiem, «Baltkom» piedāvā par 149 latiem, ieskaitot PVN. Savukārt datoru, kuru veikalā iespējams iegādāties par vismaz 300 latiem, «Baltkom» piedāvā par 165 latiem, ieskaitot PVN.

www.«Baltkom».lv

Tiek piedāvāta iespēja «Baltkom» mazcenas datorus iegādāties līzingā, slēdzot līgumu ar «Hansa līzingu» vai «Inserviss Group».

Līdz šim «Baltkom» iedzīvotājiem piedāvāja iespēju par simbolisku samaksu savā īpašumā iegūt mazlietotus datorus no ASV ar ātrgaitas interneta pieslēgumu. Ikviens, kas vēlējās izmantot «Baltkom» interneta sniegtās iespējas, bet negribēja ieguldīt lielus līdzekļus datora iegādē, varēja to iegūt, samaksājot no 1 līdz 25 latiem. «Baltkom» izstrādājis vairākus piedāvājumus, kas atšķiras ar interneta pieslēguma ātrumu, kā arī iespējām komplektā iegūt arī kabeļtelevīzijas vai digitālās TV un fiksētā tālruņa pakalpojumus par izdevīgākām cenām. Visiem lietotajiem datoriem ir sešu mēnešu garantija.

Šā gada sākumā «Baltkom» sāka iegādātā zemjūras optiskā kabeļa starp Ventspili un Gotlandi izmantošanu, kas ļauj uzņēmumam bez starpniekiem piedāvāt visizdevīgākos interneta pakalpojumu izmantošanas nosacījumus — ātrāku internetu par viszemāko cenu.

«Baltkom» lēmuma par mazlietotu un jaunu datoru dotēšanu mērķis ir veicināt interneta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Jaunākie «Eurostat» publiskotie (ziņu aģentūra LETA, 13.05.05.) dati par interneta lietotāju īpatsvaru Eiropas valstīs parāda, ka pēc interneta lietotāju skaita Latvija ieņem vienu no pēdējām vietām Eiropas Savienības dalībvalstu vidū. Vēl mazāks interneta lietotāju skaits ir tikai Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Ungārijā, Grieķijā un Portugālē.

«Baltkom» veiktās iedzīvotāju aptaujas liecina, ka pastāv divi galvenie iemesli tik zemam interneta lietotāju skaitam. Pirmkārt, tās ir joprojām augstās datoru cenas, kas neatbilst lielas iedzīvotāju daļas pirktspējai. Otrkārt, zems iedzīvotāju informētības līmenis par interneta lietošanas priekšrocībām.

Komplekts par 149 latiem:

Procesors: Sempron 2200+Operatīvā atmiņa: 256 Mb PC2700Cietais disks: 40 GB Samsung 7200rpmVideo karte: integrēta sistēmplatēCD-ROM: ātrums 52xTīkla karte: 10/100 MbpsUSB: irMonitors: Samtron 17" 78E CRT Maks. izšķirtspēja 1280x1024Datorpele: PS/2 Optical WheelKlaviatūra: irUSB skaļruņi: 2x3 WSkaļruņi: ir

Komplekts par 165 latiem:

Procesors: Sempron 2200+Operatīvā atmiņa: 256 Mb PC2700Cietais disks: 40 GB Samsung 7200rpmVideo karte: GeForce MX4000 TVO 64 MbCD-ROM: ātrums 52xTīkla karte: 10/100 MbpsUSB: irMonitors: Samtron 17" 78E CRT Maks. izšķirtspēja 1280x1024Datorpele: PS/2 Optical WheelKlaviatūra: irUSB Skaļruņi: 2x3 WSkaļruņi: ir

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu