«Google» meklē un atrod pārāk daudz

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google

«Google» izpilddirektors Ēriks Šmidts atzina, ka kompānijas meklētājs var radīt bažas par lietotāju privāto datu drošību, taču kompānijas tehnoloģijas nepārkāpj tās dibināšanas laikā pieņemto moto «nebūt ļauniem».

Izmantojot «Google» meklētāju, Šmidts reiz esot atradis savu mājas telefona numuru, taču aizpildot standarta «Google» formu viņam to esot viegli izdevies aizvākt. Šmidts norādīja, ka «Google» nedrīkst vainot par gadījumiem, kad šāda veida informācija kaut kur publiski parādās.

««Google» neatrod privātas lietas,» teica Šmidts, atbildot uz jautājumiem Gertheras simpozijā. «Daudzi cilvēki satraucas, kad atrod internetā savus mājas telefona numurus, bet «Google» tos atrod tikai tāpēc, ka tie kaut kur ir publiski pieejami.»

Atbildot uz jautājumu, kā «Google» attiecas pret savu klientu privātajām lietām, viņš pastāstīja kādu atgadījumu, kas notika kādā sanāksme ar kompānijas līdzdibinātājiem Leriju Peidžu un Sergeju Brinu. Šis notikums labi ilustrē kompānijas politiku «nebūt ļaunai».

Šajā sanāksmē kāds vadošais darbinieks esot ierosinājis kādu jaunu izmaiņu «Google» sistēmā. Uz šo ierosinājumu kāds cits darbinieks esot teicis: «Tas ir ļauni!» Šajā brīdī visi esot satrūkušies un sākuši pavisam nopietni izskatīt lietu. Pēc ilgām debatēm otrā darbinieka argumenti esot bijuši pārliecinošāki par idejas autora teikto, tāpēc sanāksmes dalībnieki esot nolēmuši, ka «šī ideja ir ļauna». Pēc šā secinājuma nabaga idejas autors esot izdzīts no sanāksmes.

Pēdējā laikā «Google» arvien biežāk saņem sūdzības par lietotāju privāto datu drošību, kompānijai pārmet, ka tā savā e-pasta sistēmā «Gmail» analizē vēstuļu saturu, lai atlasītu lietotājiem aktuālas reklāmas. Tāpat pēdējā laikā saņemtas daudzas sūdzības par «Google Web Accelerator» un «Google» satelītkaršu servisu, kur varēja saskatīt pat atsevišķas mājas.

Lai novērstu problēmu, «Google» apzināti pasliktināja satelītattēlu kvalitāti un aizkrāsoja savās satelītkartēs slepenos valdības objektus. Tāpat «Google» uzsver, ka «Google» servisu sniegtie ieguvumi ir daudz vērtīgāki par atsevišķiem lietotājiem radītajām neērtībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu