«Google» personalizējas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

http://www.google.com/ig

Tagad lietotāji var sakopot savus mīļākos interneta resursus vienā lapā. Pāris klikšķi, un jūs vienā lapā varat iegūt savas «Gmail» vēstules, iecienītākos interneta ziņu resursus, laika prognozi, stāvokli vērtspapīru tirgū un citas līdzīgas lietas.

Šādi «Google» panāk savus konkurentus «Yahoo» un «Microsoft», kas jau piedāvāja līdzīgas iespējas. Lai gan ieviests šāds jauns pakalpojums, «Google» tomēr kā savas darbības galveno virzienu saglabās interneta meklēšanu, jo lielākos ienākumus kompānija gūst no reklāmām internetā.

«Google» uzsver, ka ar šā jaunā pakalpojuma ieviešanu negrasās pārvērsties par portālu, jo «portāls» interneta meklētāju pasaulē ir visnotaļ nekrietns vārds, jo portāli uz ilgu laiku piesaista sev lietotājus, bet interneta meklētāji pelna ar ātru lietotāju novirzīšanu uz citām lapām. «Tas nav portāls, bet personalizēšanas rīks,» uzsvēra «Google» izpilddirektors Ēriks Šmidts.

Patlaban «Google» neplāno izvietot reklāmas lietotāju personalizētajās lapās, bet šāda iespēja netiek noliegta tālākā nākotne, kad iespējamā peļņa no šādām reklāmām kļūs pārāk vilinoša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu