«Microsoft» veidos «Virtuālo Zemi»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Microsoft

«Microsoft» sākusi jauna pakalpojuma «Virtuālā Zeme» izstrādi, kas piedāvā 45 grādu leņķī apskatīt dažādas klientiem aktuālas vietas.

«Microsoft» nav pirmais, kurš piedāvā pakalpojumu, kas vienkopus piedāvā kartes un dažādu vietu satelītattēlus.

«Google Maps» jau kādu brīdi piedāvā līdzīgu pakalpojumu ASV un Lielbritānijas iedzīvotajiem. «Google Maps» jūs varat ne tikai apskatīt sevi interesējošā apvidus karti, bet arī uzzināt tuvāko restorānu adreses, darba laikus un citu dzelteno lapu informāciju. Dažās Amerikas pilsētās jūs pat varat sekot līdzi dažu taksometru kompāniju taksometru kustībai un vajadzības gadījumā kādu no tiem izsaukt pie sevis.

«Microsoft» «MSN Virtuālajā Zemē» dzelteno lapu informācija parādīsies līdz ar nākamo sistēmas atjauninājumu. Patlaban katrs «Virtuālās Zemes» lietotājs var papildināt kopējo datubāzi ar dažādiem aktuāliem ierakstiem.

Šobrīd «Microsoft» datubāzē ir informācija par 10 ASV pilsētām un to apkaimēm, kas iegūta sadarbībā ar «Pictometry». «Microsoft» ir pilnvērtīgi izmantojis satelītu zoom funkciju un piedāvā detalizētākus attēlus nekā «TerraServer» un pārējie konkurenti.

Izmantojot «Microsoft» jauno «MapPoint» tehnoloģiju, satelītkartēm tiek pievienota arī informācija par pilsētu ielām un transporta kustības virzieniem tajās. Drīzumā šajās kartēs tiks iekļauta arī informācija par satiksmes sastrēgumiem un laika prognozēm. Iespējams, nākotnē «Virtuālās Zemes» elementi tiks integrēti «Microsoft Office» programmās.

Pašlaik «Virtuālā Zeme» atrodas izstrādes stadijā un tiek testēta «Microsoft» iekšienē, tās prezentēšana plašākai sabiedrībai ir paredzēta vasaras beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu