Gados vecāki cilvēki arī ir aktīvi tiešsaitē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā arvien pieaug tehnoloģiju lietojums visās vecuma grupās.

Lai gan pēdējie pētījumi rāda, ka tehnoloģijas joprojām ir mazliet svešas vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar zemāku ienākumu līmeni, daudzi vecāka gadagājuma cilvēki atzīst, ka tādas tehnoloģijas kā internets ir ļoti svarīgas viņu dzīvē.

Nesen Lielbritānijā veiktais pētījums liecina, ka vairāk nekā puse tiešsaitē (on-line) sastopamo cilvēku, kam ir vairāk nekā 50 gadu, stāsta, ka internets viņu dzīve pavēris jaunas iespējas. 43% sazinās ar veciem draugiem un ģimenes locekļiem, 22% spēlē spēlītes, bet septiņi procenti no viņiem meklē mīlestību interneta iepazīšanās resursos.

Ikgadējā «Sudraba sērfotāju» («Silver Surfers») dienā par Eiropas Savienības sociālo fondu naudu vairāki tūkstoši «digitāli atstumto» vecāka gadagājuma cilvēku tiks iepazīstināti ar veidiem, kā tehnoloģijas var uzlabot viņu ikdienas dzīvi.

Lai arī tehnoloģijas ieņem svarīgu vietu visu vecumu cilvēku dzīvē, daudzi tomēr uzskata, ka tās pārsvarā ir domātas jaunajiem. Pēc Lielbritānijas Nacionālās statistikas pārvaldes datiem, tikai 35% cilvēku, kam ir pāri 55, lieto internetu. Vecāki cilvēki uzskata, ka tehnoloģiju ražotāji nerēķinās ar viņu vēlmēm un vajadzībām. Viņi uzskata, ka viņiem netiek pietiekami labi izskaidrotas jaunākās tehnoloģijas.

HP pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku, parādīja, ka tehnoloģijām ir svarīga loma cilvēku veselības jautājumos. Divas trešdaļas aptaujāto teica, ka tehnoloģijas ir labvēlīgi ietekmējušas viņu dzīvi. Savukārt kāds cits pētījums, kurā piedalījās 1500 cilvēku, parādīja, ka tehnoloģijas palīdz vecākiem cilvēkiem atrast jaunas nodarbes vecumdienās.

«Es tiešsaitē spēlēju pokeru un bingo ar cilvēkiem no visas pasaules. Internets ir lielisks veids, kā iepazīties ar jauniem draugiem. Mani mazbērni mani sauc par «kiberomīti»,» tā par tehnoloģijām izteicās 73 gadus vecā Elizabete Šeridana no Bredfordas.

Savukārt 68 gadus vecā Karlione Toveja teica, ka internets viņai pēc vīra nāves ir palīdzējis atrast jaunas intereses un paplašināt redzesloku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu