Pēc 7–10 gadiem aptiekās parādīšoties zāles pret HIV

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zinātnieki apgalvo, ka pēc 7–10 gadiem aptiekās parādīšoties zāles, kas radītas no aligatora asinīm un kas spēj cīnīties pret HIV infekciju, raksta «Newsru.com».

Aligatora organisms izstrādā tādas vielas, kam piemīt spēja likvidēt HIV, apgalvo amerikāņu bioķīmiķis Marks Merčents. Viņš ir pārliecināts, ka zinātniekiem vajag dot septiņus līdz desmit gadus laika detalizētiem pētījumiem un jauna medikamenta izstrādei un tad šī vakcīnā parādīšoties aptiekās.

Aligatora asinis satur vielas, ka spēj nogalināt dažādus vīrusus un baktērijas.

Jau savos agrākajos pētījumos Merčents pierādījis, ka aligatora olbaltumviela spēj nogalināt vairāk nekā 23 veidu baktērijas. Merčenta atklājums izraisījis plašu rezonansi visā pasaulē, jo dzīvnieku asinīs reti var atrast vielas, kas iedarbojas līdzīgi kā antibiotikas.

Krokodiliem vienmēr ir vajadzējis piemēroties dažādiem dzīves apstākļiem — purvi un upes čum un mudž no dažādām baktērijām un vīrusiem. Turklāt caur savstarpējās cīņās gūtiem ievainojumiem šīs baktērijas viegli nonāk krokodilu asinīs. Un tikai savas spēcīgās imūnsistēmas dēļ krokodili var dot triecienu baktērijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu