«Microsoft» izmantos XML failu formātu savos produktos

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: microsoft.com

Līdz 2006.

gada beigām visi faili, kas būs izveidoti kādā no programmatūras giganta «Microsoft» «Office» programmām, tiks glabāti tīmeklim draudzīgā XML failu formātā.

Šis lēmums iezīmē lielas pārmaiņas «Microsoft» failu formātos, jo līdzšinējie «Office» failu formāti reizēm radīja dažādus sarežģījumus. «Microsoft» uzskata, ka šīs izmaiņas daudzām kompānijām atvieglos sadarbību caur internetu un veicinās biznesa attīstību.

XML ir saīsinājums no «Extensible Markup Language» un ļauj lietotājiem pašiem veidot izmantojamās datu struktūras. Šāda iespēja noderēs firmām, kas tīmekļa aplikācijās grib izmantot datus no datubāzēm vai izklājlapām (spreadsheet).

«Microsoft» Lielbritānijas «Office» mārketinga menedžeris Maiks Praiks-Smits, teica, ka ierobežots XML atbalsts tika iekļauts jau «Office 2003». Šī ārēji neredzamā izmaiņa ļāva daudziem izstrādātājiem radīt programmas, kas sadarbojas ar «Office» paketes programmām. Šādi izstrādātāji varēja vieglāk piekļūt dažādai tīmekļa informācijai. XML iespēju dēļ lietotāji varēja sev vajadzīgās informācijas meklēšanai «Amazon» lapās izmantot «Word».

Pilnībā XML failu formāts parādīsies «Office 12», tā iznākšana paredzēta 2006. gada otrajā pusē.

No XML liels ieguvums būs ne tikai «Microsoft» produktu lietotājiem, bet arī konkurentiem, jo tiem savās programmās būs vieglāk lietot ar «Microsoft» produktiem izveidotos failus. Tādu «Microsoft» konkurentu kā «Sun» «StarOffice» un atklātā pirmkoda «OpenOffice» produktu lietotāji jau tagad izmanto XML failu formāta priekšrocības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu