Klasiskā spēle «Pacman» iziet ielās!

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MXR

BBC ziņo, ka Singapūrā zinātnieku grupa strādā pie klasiskās «Pacman» spēles jaunas versijas, ko, izmantojot virtuālās realitātes tehnoloģiju, pilsētu ielās varētu spēlēt īsti cilvēki.

Ikviens spēlēt gribētājs, kas ir iegādājies īpašu aprīkojumu — speciālu datoru un virtuālās realitātes brilles — var fiziski piedalīties spēlē. Spēlētājs var izvēlēties un spēlēt Pacmanu vai spoku komandā. Savukārt centrālā datorsistēma ar GPS un bezvadu tīkliem seko līdzi visu spēlētāju atrašanās vietai un koordinē spēles gaitu.

«Human Pacman»

Apvienojot reālo un virtuālo pasauli, «Human Pacman» spēlētāji ar īpašām 3D brillēm patiešām «redz» uz ielām izkaisītos virtuālos cepumiņus un izejot tiem cauri var arī tos «apēst». Ja spoks virtuālajā spēles laukuma noķer spēlētāju, tā «likvidācijai» viņam jāpiesit pie spēlētāja pleca.

Spēlētāju atrašanās vietas virtuālajā 3D Pac-pasaulē tiek visu laiku atjauninātas, un citi spēlētāji tiešsaistē var sekot līdzi spēles gaitai. Visi interesenti var palīdzēt vai nu spokiem, vai Pacmaniem, ar SMS dodot viņiem kādus vērtīgus norādījumus.

Spēle tika testēta Singapūras universitātes studentu pilsētiņā 70 x 70 metru lielā spēles laukumā. Četri spēlētāji to izspēlēja vidēji 10–20 minūšu laikā. Līdzīgs projekts tiek realizētas arī Dienvidaustrālijas universitātē, kur tiek veidota «Quake» spēles virtuālā versija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu